ЕЛЕГАНТНОСТТА НА ЖЕНСКАТА КРАСОТА- 10 МИТА

Около нас е пълно с информация, понякога противоречива и е трудно да повярваме на всичко казано или написано.

Особено що се отнася до съвети за външния вид. Така че, ще изложим 10 мита за красотата.

ПЪРВИ: Ако разтриете зъбите си с лимон, те ще придобият бисерна белота.

Да работи, но на каква цена … Докато лимоните помагат за избелване на зъбите, лимонената киселина разтваря емайла. Оставете лимоните за лимонада и вместо това почистете зъбите си със сода за хляб. След няколко седмици ще получите зашеметяваща белота.

ВТОРИ: Фалшивите нокти унищожават естествените.

Това не е вярно. Не става въпрос за изкуствени нокти или лепило, причината за унищожаването е неправилното им отстраняване. Затова се грижете за естествените нокти и бъдете внимателни при премахването на изкуствено добавените.

ТРЕТИ: Лазерната епилация е подходяща само за тъмнокоси.

И кой го е измислил? … Във всеки случай това не е така. Въпреки че премахването на тъмните косми е по-бързо, светлите се отстранява така или иначе. Така че не забавяйте да отидете на епилация!

ЧЕТВЪРТИ. За да расте бързо косата, трябва да се подстригва от време на време.

Отново една заблуда. Косата ви винаги расте със същата скорост, независимо от това дали я отрязвате или не. Но редовното подстригване подобрява външния вид на косъма,като се освобождава от изртънелите краища.

ПЕТИ: Красивото бельо не се прави за слаби момичета.

Друг глупав мит, вероятно изобретен от любителите на жени с пълни гърди. Има много видове бельо за различни фигури, както и трикове за уплътняване на бюста.

ШЕСТИ: Пъпките се появяват от твърде мазна кожа.  SOSЧиста кожа

Въпреки, че акнето се свързва с мазна кожа, това не винаги е вярно. В повечето случаи при чувствителна кожа се появяват обриви, когато използвате неправилни продукти. Ето защо, ако имате мазна кожа, използвайте специална козметика и веднага ще забележите промените. Серум за чиста кожа

СЕДМИ: Рецептите на баба са безполезни.

Голяма грешка. Естествените съставки са най-доброто, което можете да си представите! Те не запушват порите и предпазват кожата от вредните въздействия на околната среда. Освен това не използвате изкуствени химични съединения.

ОСМИ: Не можете да носите дрехи от определени цветове.

Понякога може да чуете от жените: “Не мога да нося този цвят!” И това е абсурдно. Обърнете внимание на нюансите. Ако не огнените червени – изберете цвят от тоновете на тъмното.

ДЕВЕТИ: Хлорът оцветява косата в зелено.

Не, не е така. Мед, а не хлор, прави косата зелена. Ако басейнът не се почиства редовно, той съдържа медни съединения (и не само), които боядисват косата. Съвет за блондинките – използвайте шампоан с по-ниско рН, премахва “зелените” отенъци.

ДЕСЕТИ: Позата “крак върху крак” води до появата на варикозна мрежа /разширени вени /.

Абсолютен мит. Повечето жени страдат от това заболяване, както и техните майки и баби. Всичко  е генетика.

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg