Разтворими нано колагенови конци – помощник за младостта и свежестта на кожата

За мнозина коприната е позната само като вид плат. Протеините на това невероятно вещество обаче се оказаха изключително полезни за човешкия организъм. Естествената коприна, която се получава от копринените буби, съдържа 97% протеин, 3% мазнини и восък. В нея се съдържат различни витамини и минерали, както и някои от най-редките аминокиселини.

Ефектът на копринените протеини върху кожата на лицето. Копринените протеини са много сходни по химичен състав на протеините, намиращи се в човешката кожа.

Затова с лекота разтворимите нано колагеновите конци, проникват в увредената кожа, като усилват нейните способности за сомовъзстановяване и я предпазват от външни влияния. Освен това, се установяват добре на повърхността кожата на лицето, като образуват лек защитен филм, практически без да утежняват и омазняват. Благодарение на пептидите, съдържащи се в разтворимите нано колагеновите конци, се осигурява уникален изглаждащ ефект, малките бръчици изчезват. Копринените протеини имат подхранващ и лечебен ефект, придавайки еластичност.Те помагат за заздравяване на рани, белези, изглаждане на бръчките и регулират нивото на меланин в кожата на лицето.
Полезни свойства. Поради ниското си молекулно тегло, колагеновите конци лесно проникват през кожата и бързо се абсорбират, като по този начин подхранват по-дълбоките слоеве на кожата. Аминокиселините незабавно запълват всички дефекти и неравности по кожата, връщайки ѝ нейната мекота и гладкост, и са отлични резервоари на влага. В допълнение, копринените аминокиселини служат като резерв за синтеза на кожни протеини.Можем да обобщим, че качествената професионална козметика за лице с протеини от коприна и колаген, като колагеновите конци  на Dermacode by I . Pandurska, има следните свойства:

• Хидратиране

• Подхранване и възстановяване

• Борба с бръчките и фините линии

Хидратиране. Копринените протеини и колагена имат уникални хидратиращи свойства.  Способни да задържат вода с тегло над 300 пъти повече от собственото им тегло. Ефективната им способност за задържане на влага осигурява мекота и копринено усещане на кожата. Необходимите полезни вещества нямат начин да се изпарят и те започват да работят за доброто на организма.
Подхранване и възстановяване. Кожата на съвременния човек се нуждае от допълнително подхранване. Копринените протеини и колагена не само осигуряват на кожата на лицето допълнително витамини и минерали, но имат и лечебен ефект. Те помагат да се отървете от рани, белези и други кожни дефекти. Способността за регенериране и възстановяване се засилва на клетъчно ниво.
Борба с бръчките. Разтворимите нано колагеновите конци помага в борбата с мимическите бръчки и тези, които се появяват в следствие на стареене на кожата, без хирургическа намеса.

 

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button