Копринените протеини – натурален помощник в грижата за младостта и свежестта на кожата на лицето

За мнозина коприната е позната само като вид плат. Протеините на това невероятно вещество обаче се оказаха изключително полезни за човешкия организъм. Естествената коприна, която се получава от копринените буби, съдържа 97% протеин, 3% мазнини и восък. В нея се съдържат различни витамини и минерали, както и някои от най-редките аминокиселини.


Ефектът на копринените протеини върху кожата на лицето. Копринените протеини са много сходни по химичен състав на протеините, намиращи се в човешката кожа. Затова те с лекота проникват в увредената кожа, като усилват нейните способности за сомовъзстановяване и я предпазват от външни влияния. Освен това, се установяват добре на повърхността кожата на лицето, като образуват лек защитен филм, практически без да утежняват и омазняват. Благодарение на пептидите, съдържащи се в протеините от коприна, се осигурява уникален изглаждащ ефект, малките бръчици изчезват. Копринените протеини имат подхранващ и лечебен ефект, придавайки еластичност. Те помагат за заздравяване на рани, белези, изглаждане на бръчките и регулират нивото на меланин в кожата на лицето.
Полезни свойства. Поради ниското си молекулно тегло, копринените аминокиселини лесно проникват през кожата и бързо се абсорбират, като по този начин подхранват по-дълбоките слоеве на кожата. Аминокиселините незабавно запълват всички дефекти и неравности по кожата, връщайки ѝ нейната мекота и гладкост, и са отлични резервоари на влага. В допълнение, копринените аминокиселини служат като резерв за синтеза на кожни протеини.
Можем да обобщим, че качествената професионална козметика за лице с протеини от коприна, като серията с копринени протеини на Dermacode by I . Pandurska, има следните свойства:
• Хидратиране
• Подхранване и възстановяване
• Борба с бръчките и фините линии
Хидратиране. Копринените протеини имат уникални хидратиращи свойства. Копринените протеини са способни да задържат вода с тегло над 300 пъти повече от собственото им тегло. Ефективната им способност за задържане на влага осигурява мекота и копринено усещане на кожата и косата. Необходимите полезни вещества нямат начин да се изпарят и те започват да работят за доброто на организма.
Подхранване и възстановяване. Кожата на съвременния човек се нуждае от допълнително подхранване. Копринените протеини не само осигуряват на кожата на лицето допълнително витамини и минерали, но имат и лечебен ефект. Те помагат да се отървете от рани, белези и други кожни дефекти. Способността за регенериране и възстановяване се засилва на клетъчно ниво.
Борба с бръчките. Противостареещ ефект на копринените протеини помага в борбата с мимическите бръчки и тези, които се появяват в следствие на стареене на кожата, без хирургическа намеса. Кремовете, които съдържат копринени протеини, подобряват характеристиките на кожата, нейната еластичност, а също така помагат постепенно да се отървете от бръчките и да предотвратите по-нататъшното им появяване.

Този натурален продукт моментално стартира функцията на клетъчния метаболизъм, задържайки влагата и насищайки клетките с кислород. В резултат на използването му ще видите сияйна, овлажнена и мека кожа на лицето. Регенериращите и заздравяващи свойства на професионалната козметика за лице с копринени протеини се постигат благодарение на идентичността на копринените с човешките протеини. Продуктите могат да се прилагат както в салоните за красота, така и в домашни условия. Не предизвикват дразнене и бързо възстановяват увредената тъкан. Продуктите с копринени протеини перфектно се борят с фините линии, бръчките и създават защита от замърсяване с прах и вредни вещества.
Копринените протеини са напълно безвредни и могат да се използват върху всеки тип кожа, дори чувствителна. В допълнение, протеините от коприна са добър проводник за усвояването на други полезни компоненти, включени в състава на професионалната козметика за лице на Dermacode.

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button