Салицилова киселина част 1

Най-доброто средство против акне – как действа салициловата киселина в козметиката за лице

Акнето е едно от най-неприятните неща, които могат да се случат с кожата. И ако причините за инцидентните пъпки винаги е лесно да бъдат отстранени (хапнали сте пица на вечеря, месечно неразположение, стресови претоварвания), то сериозното акне е причинено от хормонални нарушения, хронични заболявания или генетично предразположение, които, разбира се, не са толкова прости за преодоляване.
Всеки човек, който страда от проблем с акнето повече от веднъж месечно или дори по-често, отлично знае, че има редица козметични съставки, към които винаги можете да се обърнете за помощ.
Салициловата киселина е наистина най-популярният компонент в борбата срещу пъпките и възпаления на лицето. Въпреки че може да звучи малко страшно (киселините нарушават целостта на кожата, нали?), ако правилно използвате средствата със салицил, ще се радвате на първите резултати само след седмица. Тук ще обсъдим какъв е механизмът на действие на салициловата киселина и каква концентрация е добре да се използва, за да не се прекали.

Как действа салициловата киселина?
За да разберете как работи този основен борец срещу акнето, трябва да знаете как се формират пъпките и черните точки. В медицината тези образувания се наричат комедони и представляват запушалка от вроговени е клетки, мастна секреция (себум) и понякога бактерии в отвора на космения фоликул. Те се наблюдават най-често по лицето, врата, гърба и могат да бъдат:
• отворени комедони (черни точки) – те са отворени към повърхността на кожата. Изглеждат като черни точки поради окислението на себума.
• затворени комедони (бели точки) –нямат отвор към повърхността на кожата и не могат да се изстискат. Изглеждат като леко надигнати малки бели подутини.

Всъщност всичко е съвсем просто: когато мъртвите клетки не се отстраняват своевременно (поради което при почти всички дерматологични проблеми специалистите препоръчват леко ексфолиране), те запушват порите, причинявайки натрупване на бактерии. Тук идва на помощ салициловата киселина, която разтваря „лепилото“, което държи клетките заедно, прониква достатъчно дълбоко, за да ексфолира клетките, от които кожата Ви не се нуждае, и работи навътре, а не само на повърхността. Салицилът също така насърчава клетъчния обмен, а това е важно за здравословния и равномерен тен, и контролира производството на мастна секреция.

Каква трябва да бъде концентрацията на салициловата киселина в продукта?
Ако говорим за грижа за лицето, то оптималната концентрация на салицилова киселина в този случай е 0,2-3%, като естествено е важно да използвате качествена козметика. Що се отнася до пъпките по тялото, в този случай почти винаги можете да използвате салицилова киселина в концентрация около 3%.
Ако искаш чиста и стерилна кожа, можеш бързо и без особени усилия да го постигнеш, доверявайки се на качествената козметика със салицилова киселина на DERMACODE By I. Pandourskа, която можете да закупите онлайн или чрез наш представител. Продуктите от тази серия успешно се преборват с проблемната кожа, като:
• намаляват възпаленията;
• почистват и свиват порите;
• помагат на кожата да се възстанови като ускорява естествените процеси и
• намаляват петната и белезите.

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button