Салицилова киселина част 2

Как салициловата киселина влияе върху кожата Ви
Средства със салицилова киселина: помощ за проблемната и мазна кожа

Хората с проблемна и мазна кожа са наясно, че продуктите със салицилова киселина, като качествените професионални козметични продукти за лице на Dermacode от специализираната серия, ефективно се борят с акнето, черните точки и възпаленията. В тази статия ще говорим за механизмите на действие на това вещество.

Какво е салицилова киселина?
Първо, нека разберем какво е салицилова киселина. Когато става дума за продукти за грижа за кожата, има два вида киселини, които са: бета хидрокси киселини (BHA) и алфа хидрокси киселини (AHA). Салициловата киселина е бета хидрокси киселина. Алфа и бета хидрокси киселините ексфолират кожата, но AHA са разтворими във вода, а BHA са мастноразтворими. По правило мастноразтворимите съставки по-лесно проникват през липидните слоеве между кожните клетки. С други думи, мастноразтворимите съставки могат да проникнат в кожата на по-дълбоко ниво от водоразтворимите. Тоест, салициловата киселина може да проникне в порите на кожата, почиствайки ги от мазнини и замърсяване.

Как влияе салициловата киселина на кожата?
Веднага след като салициловата киселина проникне в кожата, тя разтваря остатъците от мъртви кожни клетки, които запушват порите, и действа като противовъзпалително средство. Освен това помага за по-бързото лечение на червени възпалени петна и пори.

Салициловата киселина ексфолира
Салициловата киселина разхлабва и разрушава свързаността между клетките във външния слой на кожата. Този ефект помага за ексфолирането на кожата и за почистването на порите. Салициловата киселина се счита за кератолитично лекарство, което означава, че е идеална за пилинг. Кератолитичните агенти причиняват омекване и олющване на горния слой на кожните клетки.
Една от причините за появата на акне е, че кожните клетки не функционират нормално. Вместо да преминат през здравословен жизнен цикъл, те се слепват и запушват порите, създавайки възпаление. Салициловата киселина помага за премахването и отслабването на тези кожни клетки и лекува акнето.

Салициловата киселина действа най-добре при черни точки и акне
Има три фактора, които допринасят за появата на акне: ненормално отлющване на кожни клетки, прекомерно производство на мазнини в кожата и действието на бактерии. Салициловата киселина помага за справяне с първопричината, като разтваря кератинизираните клетки, които запушват порите и причиняват акне. Затова продуктите със салицилова киселина се считат за най-добрите средства за лечение на акне. Действат на черните точки, белите пъпки и акнето.

Когато се прилага върху кожата, салициловата киселина:
• унищожава протеинови връзки между клетките на роговия слой;
• насърчава ексфолирането на горния слой клетки;
• намалява съдържанието на мазнини, което ускорява процеса на изглаждане и обновяване на кожата;
• притежава противовъзпалителен ефект, намалява обривите и предотвратява появата на нови.

Козметиката на базата на салицилова киселина, като специализираната серия качествени професионални козметични продукти на Dermacode, засилва антимикробната защита на кожата и потиска възпалението.

Видове козметика със салицилова киселина
Обикновено салициловата киселина се използва за подобряване на състоянието на мазна и проблемна кожа, което се характеризира с:
• разширени пори;
• черни точки;
• склонност към възпаление.

Има различни категории козметични средства, които безопасно и гарантирано подпомагат преодоляването на горните проблеми:
• Пените за лице и почистващите гелове освобождават кожата от примеси и премахват грима.
• Лосионите и тониците завършват почистването и нормализират pH.
• Пилингите и скрабовете ексфолират мъртвите кожни клетки.
SOS-средства за локално действие се прилагат прецизно и помагат бързо да се отървете от възпалителните процеси.
• Кремовете овлажняват, матират и имат антибактериални свойства.

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button