15 ФАКТА ЗА ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА – ЧАСТ 1

 

Хиалуроновата киселина е в основата на много наши продукти против бръчки и стареене на кожата на лицето1 Тя е същински магнит за водата в кожата (задържа вода, равна на 1000 пъти теглото й!), като й позволява да запази плътността си и гладкостта си за много дълго време.

В серия от 3 статии ще споделим с вас множество изумителни факта за хиалуроновата киселина, които ще ни дадат по-добра представа защо именно тя е основна съставка на ефективните продукти против бръчки на кожата на лицето.

 

1. Хиалуроновата киселина за пръв път се използва за търговски цели през 1942г.

В тези ранни дни на научните открития тя се е използвала като заместител на яйчния белтък в готварските продукти.

2. Хиалуроновата киселина въздейства върху извънклетъчните матрични молекули на кожата

Продуктите против стареене на кожата обикновено въздействат на повърхностните кожни слоеве (епидермис, дермата и хиподермата – подкожна тъкан), но не оказват влияние върху матрицата на извънлетъчните молекули, която се намира между клетките на тези слоеве. Всъщност, именно извънклетъчната молекулна матрица спомага за изграждането на кожните слоеве и играе важна роля в регулирането на доброто функциониране на клетките.

3. Хиалуроновата киселина защитава от свободните радикали, предпазва от дехидратация, артрит и редица други болести.

През последните две десетилетия научните изследвания установяват, че по-високите нива на хиалуронова киселина водят до по-добра защита от свободните радикали, от дехидратация, артрит, лошо смазване на ставите, възпаления, някои видове рак, увреждания на белия дроб, нарушена имунна регулация, очни заболявания и други.

4. Натриевият хиалуронат се извлича от хиалуронова киселина.

В списъка на съставките, подпомагащи грижата за кожата, освен хиалуронова киселина вероятно сте срещали и съставка с подобно име – натриев хиалуронат. Взаимовръзката между тях е следната: натриевият хиалуронат е сол, извлечена от хиалуроновата киселина. Натриевият хиалуронат притежава всички полезни свойства на хиалуроновата киселина, плюс още едно допълнително – усвоява се по-бързо.

5. Хиалуроновата киселина се смята за „основната молекула, участваща при овлажняването на кожата”

Тази киселина буквално се определя като супер магнит за влагата, поради факта, че е способна да задържи вода, равна на  1000 пъти теглото й.

В част 2 и част 3 на тази статия ще видим следващите, не по-малко интересни факти, които ще разяснят действието на хиалуроновата киселина върху кожата ни. Ще разберем и как да използваме козметични продукти с хиалуронова киселина, за да забавим стареенето на кожата на лицето ни.

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button