15 ФАКТА ЗА ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА – ЧАСТ 2

В част 1 на нашата поредица от статии за хиалуроновата киселина ви представихме първите 5 изумителни факта за хиалуроновата киселина, които разясняват защо именно тя е в основата на съвременните ефективни продукти за борба със стареенето на кожата (виж серумите с хиалуронова киселина в нашия магазин).

Ето и следващите, не по-малко интересни факти, които ще разяснят действието на хиалуроновата киселина върху кожата ни.

6. Хиалуроновата киселина е в изобилие при младата кожа, но драстично намалява с възрастта.

Някои от най-интересните излезли в близките години проучвания за хиалуроновата киселина се отнасят до начина, по който тя влияе на стареенето на кожата и ставите. Докато сме млади, разполагаме с това ‘чудо, естествено опъващо кожата ни’ в изобилие, но с напредването на възрастта нивата му в кожата ни драстично намаляват. Това е една от причините кожата ни да губи плътността си и да се образуват бръчки.

7. Хиалуроновата киселина е напълно натурален овлажнител.

Хиалуроновата киселина е естествено образуваща се молекула, която се намира в кожата, косата, очите и нервната тъкан и стимулира производството на колаген, повишава влажността, еластичността и гъвкавостта на кожата ни, карайки ни да изглеждаме и да се чувстваме млади! Хиалуроновата киселина е натурален овлажнител, намиращ се в най-вътрешния слой на кожата ни (дермата).

8. Хиалуроновата киселина лесно прониква в кожата и е в основата на анти ейдж продуктите.

Хиалуроновата киселина и натриевият хиалуронат се използват в козметиката против стареене на кожата, тъй като тези съставки правят кожата по-гладка, по-мека, намаляват бръчките и дори предпазват клетъчната структура –защитавайки я от бактериални атаки. Способността на хиалуроновата киселина да прониква през кожата и да задържа вода я прави често използвана съставка при овлажнителите, кремовете за очи, почистващите продукти за лице, кремовете за възстановяване на кожата и други продукти от анти ейдж козметиката. Освен това, тя не оставя усещането за „мазна” кожа.

https://www.dermacodebg.com/seria-s-hialuronova-kiselina

  9. Хиалуроновата киселина може да има и животински, и растителен произход.

Обичайно хиалуроновата киселина има животински произход, но има и такава, извлечена от растения. Последната се приготвя чрез производство на ензими в резултат на биоферментация на бактерии.

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button