15 ФАКТА ЗА ХИАЛУРОНОВАТА КИСЕЛИНА – ЧАСТ 3

В последната, 3та част от нашата поредица от статии за Хиалуроновата киселина ще видим още интересни факти, свързани с ползата от хиалуроновата киселина за лицето ни. По-специално, ще разберем защо и как хиалуроновата киселина в козметичните продукти (вижте в нашия магазин Крем с хиалуронова киселина, Серум с хиалуронова киселина, Хиалуронова линия Beauty Derma и други) се бори със стареенето на кожата на лицето и предотвратява появата на бръчките по кожата.

10. Хиалуроновата киселина спомага за ефективната хидратация на кожата, която пък е в основата на предотвратяване на стареенето на кожата.

Заедно с правилната защита от слънчевите лъчи, адекватната хидратация на кожата е изключително важна за за предотвратяването на стареенето на кожата. Ето защо хиалуроновата киселина или натриевият хиалуронат  са задължителни съставки в ефективните козметични продукти против стареенето на кожата. Те поддържат кожата сияеща, а освен това имат благоприятно действие и върху ставите – всичко това без вредните странични ефекти от токсични продукти за кожата

11. В кожата се намира половината от хиалуроновата киселина, съдържаща се в цялото ни тяло.

Други части на тялото, където тя се съдържа са: сухожилията и ставите, очните мембрани, пъпната връв, синовиалната течност, скелетните тъкани, сърдечните клапи, белите дробове, аортата и простатата.

12. Сухата кожа води до сбръчкана кожа.

Бръчките се получават в следствие от загубата на три основни компонента в кожата ни: колаген, хиалуронова киселина и еластин. Хиалуроновата киселина осигурява хидратиращата, хранително-транспортна мрежа, която поддържа функционирането на извънклетъчната матрична структура в кожата. Ако еластинът не е обграден с вода, той става сух и крехък, водещ до сива, отпусната и по-малко еластична кожа.

13. Хиалуроновата киселина е по-ефективна за повишаването на влагата в кожата от всяко друго средство.

В същото време, тя ревитализира външните кожни слоеве, така че кожата да бъде по-мека на допир, гладка, блестяща и хидратирана! Освен това, хиалуроновата киселина е изключително лека, подходяща дори и за най-чувствителната, склонна към зачервяване кожа. Всъщност, положителното й влияние върху кожната повърхност се дължи от части на естественото й успокояващото действие, което означава, че тя помага както при чувствителна, така и при мазна и склонна към поява на петна кожа.

  14. И хиалуроновата киселина, и натриевият хиалуронат са ефективни съставки в борбата със стареенето на кожата.

Натриевият хиалуронат е разтворима във вода сол, получена от хиалуронова киселина, с цел подобряване на стабилността и намаляване на възможността за оксидация на хиалуроновата киселина. Двете наименования (хиалуронова киселина и натриев хиалуронат) се използват взаимозаменяемо в козметичната индустрия, но те имат своите различия.

15. Серумите с хиалуронова киселина са много ефективно козметично средство за борба с бръчките.

Много жени споделят, че след нанасянето на серуми, съдържащи хиалуронова киселина, тяхната кожа е станала по-свежа, торбичките под очите – по-леки, а кожната текстура – по-гладка. Хиалуроновата киселина е ефективна за заличаването на бръчките по кожата, тъй като молекулите се издуват при абсорбирането на водата, в резултат на което се запълват фини линии и бръчки по кожата.

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg