15 ЕСТЕСТВЕНИ НАЧИНИ ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА КРАСИВА, МЛАДЕЖКА КОЖА

Може да няма извор на младостта, но храната, която ядем и как се отнасяме към себе си, може да предотврати или дори да обърне стареенето.


Вашето тяло се нуждае от подходящите хранителни вещества, за да се бори с уврежданията, като най- голям орган кожата ви, също. Хранителните вещества помагат на клетките да с е възпроизвеждат и да имат повече енергия. Преработените храни, стресът, токсините и диетите с ниски хранителни стойности ще ускорят стареенето.
Защитата от вредни химикали, достатъчно сън, отпускане и физически упражнения, ще ви помогнат да се поддържате в блестящо здраве.

 1. Пийте много вода – Слабо хидратираното тяло не функционира оптимално. Обезводненото тяло оказва отрицателно въздействие върху кожата , тя изглежда вяла, отпусната, суха и без блясък.
 2. Яжте храни с антиоксиданти – Антиоксидантите са най-добрите средства, които тялото ви използва за борба с болестите и стареенето. Те намаляват уврежданията и възпаленията и забавят образуването на бръчки. Някои от най-добрите източници на антиоксиданти са:
  Боровинки; Нар; Плодове асай /Açai berries/; Годжи Бери; Спанак; Малини; Ядки; Семена; Тъмни сортове грозде; Тъмният шоколад (70% или по-високо съдържание на какао); Био зелен чайphttps://www.dermacodebg.com/shop/
 3. Направете си дъска – дъга с цвета на тези храни- Свободните радикали се образуват в тялото и причиняват сериозни увреждания на клетъчната структура. Различните полезни храни, ги неутрализират. Дневният порцион трябва да включва най-голямо разнообразие от антиоксиданти, които се борят с различните свободни радикали. Помислете кои цветове сте пропуснали през целия ден и опитайте да ги включите в следващото си хранене.
 4. Яжте био храни – Това ограничава консумацията на токсини.
 5. Избягвайте излагането на слънце в най-горещите часове – Малки количества дневно слънчев тен набавя витамин D, а прекаленото ще навреди на кожата ви. Не забравяйте да носите слънчеви очила и да използвате продутки със слънцезащитен фактор.
 6. Избирайте естествени продукти за кожата –  Много от продуктите за грижа на кожата съдържат сурови химикали. Когато избирате овлажнители или грим, обръщайте особено внимание на съставът в, за да се убедите, че са подходящи за вас.
 7. Използвайте нетоксични почистващи продукти – Наложително е да се ограничи употребата на токсични химикали, защото кожата ги абсорбира.
 8. Отглеждайте растения – Нивата на замърсяване в дома могат да бъдат по-високи от външните.Растенията в дома ви или на работното бюрото ще действат като въздушен филтър.
 9. Приемайте достатъчно витамин С – Една диета, богата на витамин С, води до намаляване на бръчките. Изследователите са установили, че кожа, която приема витамин С за дълги периоди от време, може да произведе до осем пъти повече колаген!
 10. Избягвайте захарта – Това води до увреждане на колагена и еластина, и до появата на бръчки.
 11. Яжте здравословни мазнини – Включването на храни като авокадо, зехтин, ленени семена, ядки и риба във вашата диета е важно. Мастните киселини са от решаващо значение за младежкия вид на кожата.
 12. Прочистете тялото си – Натрупването на токсини в организма, дължащо се на въздуха, водата и храната, причинява увреждане на тялото и стареене. Детоксикацията чрез пречистване на организма сепрепоръчва така се отстраняват на токсините и се енергизира и възобновява клетката. Най- малкото, което може да направите за това е да започвате деня си с чаша вода с лимон.
 13. Участвайте в дейности, които освобождават стреса – Високите нива на стрес ще изложат на риск кожата ви. Помислете за йога или медитация.Елиминирайте проблемните хора и дейности от вашия живот. Доверявайте се на приятелите си и открито говорете с тях за вашите притеснения и проблеми.
 14. Сън – Кожата ви се подмладява и възобновява предимно докато спите. Уверете се, че не само спите в продължение на осем часа в денонощието, но и че сънят ви е качествен.
 15. Упражнения – Увеличават циркулацията на кислород и хранителни вещества, и се отделят токсини чрез потта, което води до по-сияйна и по-стегната кожа.
© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button