ЗАЩО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ПРОДУКТИ С ХИАЛУРОН СЛЕД 35+ ГОДИНИ

Хиалуроновата киселина е една от най-популярните съставки, която се използва в козметиката с цел грижа за кожата. Натурално съдържаща се в тялото ни, хиалуроновата киселина задържа влагата в кожата и създава усещане за плътност.

Read more

Козметиците държат новите безкръвни скалпели в ръцете си

Правила за използване на серум.

Апликирайте 2-3 капки с масажиращи движения след почистване на кожата (сутрин или вечер).
Променяйте използвания серум веднъж на 3- 6 месеца.
Нанасяйте преди крема 10- 15 мин.

Read more

Какво е “Маскне” и как да го предотвратим?

Ако забелязвате появата на възпаления и зачервявания в долната част на лицето си след носене на предпазна маска, то най-вероятно не си въобразявате и проблемът по кожата ви е съвсем реален.  Read more

Любопитно

Знаете ли, че … колагенът в кожата ни започва да се разгражда на 21-годишна възраст и продължава да се разгражда през зряла възраст, което води до увиснала, набръчкана кожа с остаряването. 70% от кожата ни е изработена от колаген от тип 1 и третирането с морски пептиди (които са колаген от тип 1), може да помогне за попълване на кожата ни и дори може да помогне за възстановяване на стареенето.

Любопитно

Знаете ли, че … вашето тяло постоянно се разгражда и използва. За съжаление, естествено съдържащите се количества хиалуронова киселина в тялото ни започват да намаляват още в млада възраст – едва на 18 години. Смята се, че до 40-годишна възраст тялото ви може да произведе едва 50% от необходимото количество хиалуронан. Локално приложение на хиалуронова киселина не само дълбоко хидратира кожата, но и подобрява еластичността.

Любопитно

Знаете ли, че … хиалуроновата киселина обича водата. Всъщност е хидрофилно вещвство, а това означава, че задържа вода. Мислете за хиалуроновата киселина като за възглавница, която запълва пространството около клетките и по този начин води до интензивна хидратация на дълбоко клетъчно ниво. Няма друго естествено вещество в тялото ви, което да може да задържи толкова много вода.

Любопитно

Знаете ли, че … всъщност хиалуроновата киселина е естествено срещащ се всъщност полизахарид и се намира в много различни части на тялото ви, 50% от обаче него се намират в кожата ви! Много хора смятат, че хиалуроновата киселина изсушава, но е точно обратното, всъщност помага да се омекотят фините бръчки и да се тонизира кожата. Не позволявайте думата „киселина“ да ви заблуди!

Любопитно

Знаете ли, че … хиалуроновата киселина има множество ползи за кожата, като например нейният отличен хидратиращ и тонизиращ ефект. Тя е популярна съставка в продукти за грижа за кожата като серуми и овлажнители, притежаващи хидратиращи и противостареещи свойства. Хиалуроновата киселина също подкрепя лечебната и възстановяваща способност на кожата ви, посредством своите успокояващи, овлажняващи и противовъзпалителни качества.

Любопитно

Знаете ли, че … хиалуроновата киселина или хиалуронанът е въглехидратна молекула, която се среща в естествено състояние в нашите тела. Тя присъства в множество части на тялото, като очите, вътрешните течности на тялото и кожата, която съдържа най-много хиалуронан. Хиалуроновата киселина стимулира производството на колаген в кожата и всъщност се съхранява именно там.

Любопитно

Знаете ли, че … по времето на испанския „Златен век“ (края на 15 век до втората половина на 17 век) да имаш тен се считало за сериозен дефект по отношение на красотата. В опит да поддържат порцеланов тен, младите жени са яли глина, въпреки че това често им причинявало анемия. В края на 18 век членовете на френския кралски двор, като Мария Антоанета, също са били обсебени от това, да имат безупречна кожа с цвят на алабастър. Те я имитирали с дебели слоеве бял прах (направен от всякакви материали – от бяло олово и талк до смлени на прах кости), комбиниран с восък, китова мас или растително масло, за може гримът да прилепва към лицето. https://www.dermacodebg.com/shop/