Любопитно

Знаете ли, че … колагенът в кожата ни започва да се разгражда на 21-годишна възраст и продължава да се разгражда през зряла възраст, което води до увиснала, набръчкана кожа с остаряването. 70% от кожата ни е изработена от колаген от тип 1 и третирането с морски пептиди (които са колаген от тип 1), може да помогне за попълване на кожата ни и дори може да помогне за възстановяване на стареенето.

Любопитно

Знаете ли, че … вашето тяло постоянно се разгражда и използва. За съжаление, естествено съдържащите се количества хиалуронова киселина в тялото ни започват да намаляват още в млада възраст – едва на 18 години. Смята се, че до 40-годишна възраст тялото ви може да произведе едва 50% от необходимото количество хиалуронан. Локално приложение на хиалуронова киселина не само дълбоко хидратира кожата, но и подобрява еластичността.

Любопитно

Знаете ли, че … хиалуроновата киселина обича водата. Всъщност е хидрофилно вещвство, а това означава, че задържа вода. Мислете за хиалуроновата киселина като за възглавница, която запълва пространството около клетките и по този начин води до интензивна хидратация на дълбоко клетъчно ниво. Няма друго естествено вещество в тялото ви, което да може да задържи толкова много вода.

Любопитно

Знаете ли, че … всъщност хиалуроновата киселина е естествено срещащ се всъщност полизахарид и се намира в много различни части на тялото ви, 50% от обаче него се намират в кожата ви! Много хора смятат, че хиалуроновата киселина изсушава, но е точно обратното, всъщност помага да се омекотят фините бръчки и да се тонизира кожата. Не позволявайте думата „киселина“ да ви заблуди!

Любопитно

Знаете ли, че … хиалуроновата киселина има множество ползи за кожата, като например нейният отличен хидратиращ и тонизиращ ефект. Тя е популярна съставка в продукти за грижа за кожата като серуми и овлажнители, притежаващи хидратиращи и противостареещи свойства. Хиалуроновата киселина също подкрепя лечебната и възстановяваща способност на кожата ви, посредством своите успокояващи, овлажняващи и противовъзпалителни качества.

Любопитно

Знаете ли, че … хиалуроновата киселина или хиалуронанът е въглехидратна молекула, която се среща в естествено състояние в нашите тела. Тя присъства в множество части на тялото, като очите, вътрешните течности на тялото и кожата, която съдържа най-много хиалуронан. Хиалуроновата киселина стимулира производството на колаген в кожата и всъщност се съхранява именно там.

Любопитно

Знаете ли, че … по времето на испанския „Златен век“ (края на 15 век до втората половина на 17 век) да имаш тен се считало за сериозен дефект по отношение на красотата. В опит да поддържат порцеланов тен, младите жени са яли глина, въпреки че това често им причинявало анемия. В края на 18 век членовете на френския кралски двор, като Мария Антоанета, също са били обсебени от това, да имат безупречна кожа с цвят на алабастър. Те я имитирали с дебели слоеве бял прах (направен от всякакви материали – от бяло олово и талк до смлени на прах кости), комбиниран с восък, китова мас или растително масло, за може гримът да прилепва към лицето. https://www.dermacodebg.com/shop/

Любопитно

Знаете ли, че… в жизненият цикъл на кожните клетки отнема около 28 дни, за да достигнат младите кожни клетки на повърхността на епидермиса. При зрялата кожа обаче им трябва повече време. Именно затова в кожата се натрупват повече мъртви клетки, защото процесът протича по-бавно. Продължителността на пътуването на кожната клетка зависи и от други фактори, които допринасят за забавяне на скоростта на обновяване на клетките, като излагане на UV лъчи, липса на сън или неправилно хранене.

Любопитно

Забелязали ли сте, че козметиците винаги започват нанасянето на продуктите от брадичката и продължават в посока нагоре? А Вие масажирате ли лицето си против стареене нагоре, от шията до челото? Тази посока е важна за борбата със закона на гравитацията, който тегли всичко надолу. Да не говорим, че при масажиране с хидратиращ продукт на тялото с движения нагоре също помага за източване и елиминиране на течностите.

Любопитно

Замисляли ли сте се, защо експертите ни съветват да прилагаме кремовете за околоочен контур с безименните пръсти? Обяснението е следното: тези пръсти имат по-малка сила от показалците и средните пръсти. По този начин шансовете да приложите прекалено голям натиск (и да предизвикате разтегляне на кожата или подуване) в тази чувствителна и деликатна зона на лицето са по-малки.