Дълбоко почистване на кожата на лицето

Дълбоко почистване на кожата: видове, показания и противопоказания

Дълбокото почистване на кожата е ефективна козметична процедура, която ви позволява да постигнете подмладяване на лицето, шията, деколтето, придавайки им здрав и еластичен вид. Такива техники са насочени към борба със свързаните с възрастта признаци на стареене и липсата на колаген в тъканите, поради малкото количество на което има загуба на еластичност. Кожата става отпусната, появяват се дълбоки бръчки, различни пигментации.

Всички тези свързани с възрастта признаци на стареене могат да бъдат ефективно прикрити с помощта на дълбоко почистване на кожата на лицето.

 

По-долу ще намерите основна информация за

Дълбоко почистване на кожата на лицето

Дълбоко почистване на кожата на лицето

тези методи и етапи на почистване на кожата. Също така ще опишем подробно показанията и противопоказанията за процедурите, които ще ви помогнат да изберете подходящия метод за ефективно почистване на лицето и връщането му в младо естествено състояние.

Каква е разликата между процедурата за дълбоко почистване на кожата на лицето и използването на стандартни маски, козметични кремове и гелове?

Основната разлика е дълбочината на излагане на кожата. Повърхностните пилинги, маски, масажи и кремове действат и проникват само в горния слой на кожата – епидермиса.   За дълбоко почистване на кожата в козметични центрове и салони за естетична красота се използват специални методи и средства, които въздействат както на епидермиса, така и на най-долния слой кожна тъкан – дермата до ретикуларния слой.

          Най-горният слой на епидермиса се състои само от мъртви безядрени клетки с плоски кожни люспи. Под тях се намират клетки от кератиноцити, процесни епидермоцити и меланоцити.

          В средните и дълбоките слоеве на кожата има фибробласти, които са отговорни за производството на колагенови и еластинови влакна. Те са отговорни за еластичността, стегнатостта и стегнатостта на кожата. Няма да е възможно да се стимулира активирането на тези компоненти чрез стандартните методи за почистване на лицето.

Дълбокото почистване на лицето засяга всички тези слоеве. Почти всички методи се основават на увреждане на редица клетки, след което в организма се активират процеси на регенерация. Мъртвите и стари клетки се отстраняват от повърхността на тъканта, а на тяхно място се отварят нови – млади и богати на колаген и еластин. След възстановяване кожата възвръща естествения си здрав вид.

 

Дълбоко химическо почистване на кожата на лицето

Процедурата на химически пилинг се извършва с помощта на специални препарати и състави на основата на киселини. Принципът на метода е активно въздействие върху горните слоеве на кожата с умишлено увреждане на мъртви и стари клетки. В резултат на слабо химическо изгаряне на тъканта и отстраняване на мъртвия слой, козметолозите успяват да отворят скрити живи клетки, богати на колаген и еластин на повърхността.

За дълбоко химическо почистване се използват плодове, трихлороцетна, салицилова киселина, както и препарати на основата на основния компонент – фенол.

Процедурата е придружена от болезнени усещания и дълъг период на рехабилитация (от 1 до 6 седмици), който е необходим на напълно старите клетки, за да разкрият нова гладка и здрава тъкан.

Важно: Ефектът от дълбокото химическо почистване изпреварва по резултати всички други козметични процедури. Въпреки че през първата седмица има зачервяване и подуване на кожата, но след пълно възстановяване, лицето е напълно подмладено, възвръщайки естествения си блясък, стегнатост, цвят и еластичност.

          За повърхностните слоеве на кожата се използват плодови и алфа киселини с овлажняващ и противовъзпалителен ефект.

          За средните слоеве на кожата се използват разтвори на трихлороцетна и салицилова киселина, които ви позволяват да се отървете от петна по кожата, пигментация, намален тургор и други промени, свързани с възрастта.

          За почистване на дълбоки слоеве се използват съединения на основата на фенол. По този начин можете напълно да се отървете от дълбоки бръчки, гънки, отпуснатост на кожата и признаци на фотостареене.

Процедурата се извършва по аналогия с ръчното механично почистване.

Първо се извършва премахване на грима и предварителна подготовка на кожата на лицето с помощта на овлажняващи и омекотяващи съединения. Прилагат се разтвори и маски на киселинна основа, след което козметикът почиства кожата от мъртвите частици. В края на процедурата се нанасят отново успокояващи маски и кремове, които ускоряват възстановяването и регенерацията на третираните зони.

Противопоказания:

          Възпалителни кожни заболявания, наличие на инфекциозни и автоимунни заболявания

          Наличие на открити рани, обриви, раздразнения и дерматологични симптоми на кожни заболявания

          Индивидуална непоносимост към лекарства, алергии и свръхчувствителност

          Период на бременност и кърмене

          Онкология

Важно: Най-добрата индикация за избор на конкретна процедура за дълбоко почистване на лицето е директната консултация с козметик. Само специалист, в зависимост от типа на вашата кожа и индивидуалните особености на организма, може да предложи подходящ метод за почистване и подмладяване на лицето ви.

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button