Как да изберем козметика за кожата на лицето

В тази статия ще се спрем на това как да изберем козметика за кожата на лицето с хиалуронова киселина. Хиалуроновата киселина е универсална съставка, която ще бъде от полза за кожата от всякакъв тип, възраст, защото всеки има нужда от хидратация. Що се отнася до избора на конкретен продукт с “хиалурон”, трябва да се основава на следните фактори:

  1. Тип кожа: Комбинираната към мазна кожа ще се възползва от по-леки текстури, като гел или крем-гел, сухата кожа ще се нуждае от по-подхранваща кремообразна формула, която в допълнение към „водните“ съставки съдържа масла, които създават допълнителна защита слой, който предотвратява загубата на влага.
  2. Състояние на кожата – ако кожата е силно дехидратирана и всички признаци на “жажда” са очевидни, струва си да обогатите грижата си с по-мощни формули под формата на серуми и концентрати с хиалуронова киселина, които могат да се използват независимо от типа кожа и сезон.
Как да изберем козметика за кожата на лицето с хиалуронова киселина

Как да изберем козметика за кожата на лицето с хиалуронова киселина

Как да изберем козметика за кожата на лицето с хиалуронова киселина

Използвайки козметика с хиалуронова киселина, винаги можете да разчитате на интензивна хидратация – това е първият и основен ефект, който този компонент има. Когато избирате конкретни продукти, трябва да обърнете специално внимание на анотацията на производителя, която обикновено описва подробно предназначението на продукта, каква конкретна задача решава, какви допълнителни съставки са включени във формулата, какъв тип кожа е подходящ.

Тази информация ще ви помогне да направите правилния избор и да извлечете максимума от вашата хиалуронова кожа на лицето.

Как да използвате козметика с хиалурон

Правилата за използване на козметика с хиалуронова киселина са подробно описани в инструкциите, приложени към всеки продукт. Следвайте я и няма да сбъркате. Спомнете си, че обикновено всички продукти за грижа се нанасят върху чиста, леко влажна кожа след тоник или измиване. За козметиката с хиалуронова киселина това правило е особено важно, тъй като този хигроскопичен компонент се проявява най-добре във водната среда.

Може ли хиалуроновата киселина да бъде вредна?

Преди това, когато хиалуроновата киселина се извличаше от гребени на петел, рискът от алергична реакция беше доста висок. Сега козметичните формули използват биохимичен продукт, който не причинява вреда, с доказана безопасност. Въпреки това, както при всеки компонент в козметиката, към него може да възникне индивидуална негативна реакция. Тествайте продукта върху малка част от кожата си, за да се уверите, че работи за вас.

Безопасни ли са продуктите с хиалуронова киселина по време на бременност?

Да, бременните жени могат да използват козметика с хиалуронова киселина, компонентът е с доказана безопасност. Но при естествена реактивност на кожата е по-добре да използвате формули с надпис „подходящи за чувствителна кожа“ или да тествате продукта 24 часа, преди да го използвате активно – никой не е застрахован от индивидуална реакция.

От каква възраст може да се използва козметика с хиалурон?

Козметиката с хиалуронова киселина няма възрастови ограничения, което прави този компонент универсален. Може да се използва в юношеска възраст, ако кожата страда от сухота и след 20 години и повече. “Показания” за употреба на хиалуронова киселина: дехидратация, тъпота, летаргия, отпусната кожа, бръчки.

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button