Как да изберем серум за лице

В тази статия ще се спрем на изобра за серум за лице или как да изберем серум за лице за различен тип кожа? За разлика от повечето продукти за грижа за кожата, серумът за лице не се избира според типа кожа, а според типа проблеми, които трябва да бъдат разрешени. Как да изберете серум за лице, прочетете по-долу.

За суха кожа

Сухата и дехидратирана кожа се нуждае от интензивна хидратация. Включете в ежедневния си режим на грижа за кожата, за да спрете да ви притеснява сухотата и лющенето.

Как да изберем серум за лице

Как да изберем серум за лице

Как да изберем серум за лице за различните типове кожа?

За мазна кожа

Мазната кожа (като склонната към акне) също може да страда от дехидратация, така че овлажняващият серум с хиалуронова киселина няма да е излишен. Обърнете внимание и на компоненти като витамин Е, ниацинамид и гликолова киселина.

За чувствителна кожа

На кожата ви липсва хидратация, блясък или може би хранене? Потърсете серум, който е насочен към един от тези проблеми. Но преди първата употреба проверете ефекта на серума върху кожата на ръцете. Ако забележите признаци на алергична реакция, не използвайте продукта върху лицето си.

Съвет! Ако имате чувствителна кожа, изчакайте 10-15 минути след измиване на лицето, преди да използвате серума.

За Проблемна Кожа

В борбата с акнето вашият истински съюзник ще бъде серумът, който съдържа цинк: той ще намали производството на себум. Почистващо средство със салицилова киселина ще помогне за отпушване на порите и намаляване на вероятността от акне.

За Старееща Кожа

Изберете серуми с ретинол – този компонент ще ускори процеса на естествено обновяване на клетките. Потърсете също антиоксиданти в серума, като екстракт от зелен чай, витамин С и ферулова киселина.

Как да използвате правилно серум за лице

Методът за използване на серума у дома е изключително прост, отнема по-малко от минута и не изисква специални умения. Как да използвате правилно серум за лице, казваме в инструкции стъпка по стъпка.

  1. Почистете лицето си, подсушете кожата си с кърпа или салфетка.
  2. Нанесете 2-3 капки серум върху лицето си (или толкова, колкото е указано в инструкциите). Нежно разнесете продукта върху кожата с леки разглаждащи движения. Избягвайте контакт с очите. Отмиването на серума е необходимо само в случай на алергична реакция към продукта.
  3. Когато серумът попие, нанесете овлажнител – дневен или нощен. Слой крем ще „запечата” серума за лице, от което ефектът от използването му ще бъде максимален.

Колко често мога да използвам серум за лице

Честотата на използване на серума за лице зависи от продукта. Най-често серумите се препоръчват да се прилагат върху цялото лице и шия два пъти на ден, сутрин и вечер (както, например, всички серуми Dermacode). Има обаче продукти, които трябва да се използват само веднъж на ден, така че прочетете внимателно етикета. И винаги проверявайте срока на годност!

Кога да нанесете серум

Отново, всичко зависи от вида на серума. Има универсални серуми, през деня под грим и през нощта – за да определите правилно вида, проучете опаковката.

Могат ли да се използват няколко серума едновременно?

Как да нанесете серум за лице, ако използвате няколко версии за решаване на различни проблеми? Не ги напластявайте, по-добре е да ги редувате.

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button