КАК ДА ОПРЕДЕЛИМ ПРАВИЛНИЯ ТИП НА КОЖАТА СИ, ЗА ДА ПОДБЕРЕМ ПОДХОДЯЩИТЕ ПРОДУКТИ ЗА НЕЯ

Най-важната стъпка при грижата за кожата е да разберем какъв тип е тя и как се адаптира към различните обстоятелства и сезони. Така ще можете да изберете правилните козметични продукти, които ще балансират кожата ви и ще я направят по-здрава и блестяща.

Трите основни типа кожа са мазна, нормална (комбинирана) и суха.

Как да определите какъв тип е вашата кожа:

Почистете изцяло лицето си с лека козметика за почистване, след което нежно го подсушете с кърпичка. Не нанасяйте нищо върху кожата си. След половин час вижте дали по бузите ви, брадичката, носа или челото има някакъв блясък. След още половин час забележете дали чувствате кожата си изсъхнала, особено когато се усмихвате или правите друга гримаса. Ако усещате кожата си стегната, тогава това означава, че тя е суха. Ако се забелязва блясък на носа и челото, е по-вероятно кожата ви да е от нормален тип. Ако наличието на блясък освен в областта на носа и челото, е и в областта на бузите, то това означава мазна кожа.https://www.dermacodebg.com/produkt-kategoriya/seria-morski-kolagen/

Типове кожа

Суха кожа

Сухата кожа се усеща като стегната кожа през целия ден, а и може да се забележи значително лющене. Сухата кожа е в резултат на наследственост, на фактори като начин на живот и хранене, хормонални промени и климат. Дехидратацията също е водеща причина за сухата кожа, така че пиенето на големи количества вода и избягването на диуретици като алкохол и кофеин могат значително да въздействат върху състоянието на кожата ви.

Крем маска с колаген за суха кожа от DermaCode by I. Pandourska

Най-добрите овлажнители за суха кожа са тези, съдържащи хиалуронова киселина заради способността им да привличат вода и да я доставят директно до кожните клетки.

Серуми с хиалуронова киселина

Нормална/комбинирана кожа

Хората с такава кожа често изпитват сухота около бузите, което ги кара да потърсят овлажнител, който не е прекалено тежък, но е достатъчно силен, за да задържи влагата, където е нужно. Хората с нормална кожа не са податливи на кожни смущения в областта на бузите и имат добре овлажнена т-зона. Нежната дневна ексфолиация е важна за поддържане на кожния баланс на т-зоната и бузите. Гелообразните овлажнители се абсорбират по-бързо при тях и е по-малко вероятно да причинят кожни раздразнения.https://www.dermacodebg.com/produkt-kategoriya/seria-morski-kolagen/

Мазна кожа

По-голямото количество мазнина в кожата запушва порите. Мазната кожа, обаче, придава по-свежо, младежко изражение, защото е естествено овлажнена и е по-малко податлива на бръчки. Дневното ексфолиране с ензими е важно за възобновяването на клетките и предотвратяването на натруване на себум в порите.

Серум със салицилова киселина за намаляване на омазняването и появата на черни точки

Нуждите на кожата ни могат да се променят след време, но за да функционира и изглежда добре тя, трябва да положим усилия, за да ги разберем. Като се грижим за здравето на кожата ни и проверяваме редовно от какво има нужда тя, ще й гарантираме здраве и младост, дълги години наред.

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button