КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ КОЖА

Нормална кожа

Честито, притежателите на такава кожа почти не се нуждаят от допълнителни козметични процедури. Това обаче не означава, че нормалната кожа на лицето не изисква допълнителна грижа.

Дори ако никога не сте имали акне, мазен блясък и други проблеми в живота си, струва си да се грижите за състоянието на кожата си и да поддържате нейното здраве. Това е съвсем просто:

1. Използвайте почистващ препарат вечер и нанесете лек овлажнител два или три пъти седмично.

2. Зимата и лятото (най-стресовите периоди от годината за кожата), не забравяйте да използвате слънцезащитни продукти и термална вода (през лятото) и нанасяйте маслен крем преди да излезете (през зимата).

Суха кожа

Грижата за сухата кожа на лицето се състои главно в редовното използване на хранителни маски и кремове с високо съдържание на витамини и полезни киселини.

1. За нея е противопоказен сапун и други агресивни агенти, които могат да причинят допълнителен дискомфорт и усещане за стягане.

2. Овлажняване и хранене са основата за грижа за този тип кожа. Преди лягане се препоръчва да се нанесе  малко количество мазен крем.

3. Използвайте продукти с омега-киселини във формулата и ги приемайте като хранителни добавки.

Мазна кожа

Това е един от най-често срещаните видове кожа. Струва си да се помни, че съдържанието на мазнини в кожата до голяма степен зависи от навиците, състоянието на околната среда и храненето. Мазната кожа на лицето се характеризира със силен блясък, повишено отлагане на себум, а когато възникне инфекция – образуване и на акне. Ето защо не можете да докоснете мазна кожа, без първо да измиете ръцете си. Също така си заслужава да си припомним няколко прости правила:

1. Не мийте с гореща вода – това може да причини бързо изсъхване на кожата. Използвайте хладка (но не студена) вода.

2. Сутрешното и вечерното почистване трябва да станат ежедневие.

3. Хранителната диета трябва да включва повече плодове, зеленчуци и зърнени храни. Ако е необходимо, да се добавят витаминови комплекси и омега-киселини под формата на хранителни добавки.

4. Преди лягане, да се използват почистващи лосиони на естествена основа или с естествени съставки. Струва си да се обърне внимание на продукти с лайка, невен и женшен, защото имат противовъзпалително действие.

5. Момичетата с мазен тип кожа не трябва често да използват пудри и тониращи продукти, това може да доведе до запушване на порите и възпаление.

Комбинирана кожа

Най-често срещаният тип, който се характеризира със следните признаци: мазна кожа на брадичката, челото, носа; нормална – по бузите, около очите; суха – на скулите или около очите. Съответно, комбинираната кожа изисква няколко вида грижи наведнъж, което може да отнеме много време и усилия. Следователно, най-добрият вариант ще бъде мулти-маскиране, при което всяка част на лицето получава грижа,точно за нея.

 

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button