Какво представлява мицеларната вода

Какво представлява мицеларната вода?Мицеларната вода е в козметичната чанта на почти всяка съвременна жена. Но правилно ли го използвате? В тази статия обсъждаме предимствата на продукта и ви казваме защо да измиете мицеларната вода от лицето си.

Какво представлява мицеларната вода?

Мицеларната вода е почистващ препарат, който премахва излишния себум, козметика и замърсявания от повърхността на кожата. Това е едно от най-популярните средства за премахване на грим днес и има защо. Първо, мицеларната вода не изсушава кожата. Второ, той е много лесен за използване. Трето, подходящ е за всеки тип кожа.

Трябва ли да измия лицето си след мицеларна вода?

Какво представлява мицеларната вода

Какво представлява мицеларната вода

На въпроса дали е необходимо да се отмие мицеларната вода от кожата на лицето, няма категоричен отговор. За да разберем предназначението му, нека се обърнем към историята. Мицеларната вода е изобретена във Франция: парижани се оплакаха от твърде твърдата чешмяна вода, която изсушава кожата. И дерматолозите предложиха изход – да почистят лицето със специално, “нежно” средство без употреба на вода. Така първоначално използването на мицеларна вода служи като алтернатива на измиването.

Днес обаче за мнозина мицеларната вода е само един от етапите на почистване. Някои хора са убедени, че мицеларната вода трябва да се отмие. Защо? Например, ако харесвате интензивен грим или работата включва тежък грим, вероятно ще искате да измиете лицето си, след като премахнете грима. Така че дали да се измиете след мицеларна вода, зависи от вас. Всичко зависи от личните предпочитания.

Как да отмиете мицеларната вода от кожата на лицето?

Сама по себе си мицеларната вода не изисква изплакване – нито с обикновена вода, нито с други средства. Но ако смятате, че се нуждаете от по-интензивно почистване (най-често тази нужда възниква при момичета с мазна кожа), използвайте допълнителни почистващи средства .

Как действа мицеларната вода?

Визуално мицеларната вода наподобява лосион или тоник за лице – прозрачна течност без мирис или с лек ненатрапчив аромат. Принципът му на действие обаче е съвсем различен. Инструментът буквално “привлича” остатъците от козметика и мръсотия, премахвайки ги от повърхността на кожата.

Характеристики на състава

Мицеларната вода обикновено съдържа пречистена вода, овлажняващи съставки (като глицерин или почистващи масла) и мицели, специални съединения от молекули. Тези малки вещества работят като гъба или миниатюрна прахосмукачка, привличайки и задържайки мъртви клетки, прахови частици и козметика. Освен това мицелите „изваждат“ маслата, които запушват порите. Вършат чудесна работа и с водоустойчив грим, овлажняват и не нарушават естественото pH на кожата. В същото време не е необходимо да търкате силно кожата, достатъчно е да ходите по повърхността й с памучен тампон, навлажнен с мицеларна вода.

За кого е подходяща мицеларната вода?

Мицеларната вода е особено добра за суха, чувствителна и склонна към акне кожа. Но за нормална, комбинирана и мазна кожа това лекарство също ще бъде подходящо решение. Освен това днес има формули, адаптирани за различни типове кожа.

Как да използваме правилно мицеларната вода?

Инструментът се използва почти по същия начин като тоник:

  1. Навлажнете памучен тампон с мицеларна вода и нежно, но старателно избършете лицето си.
  2. Ако трябва да премахнете грима от очите, натиснете памучен тампон върху клепачите си за 5-10 секунди.
  3. Случва се водоустойчивата козметика да се отстрани лошо за първи път, в този случай дублирайте действията.
  4. След това следвайте обичайната си рутинна грижа за кожата: измийте лицето си с гел или пяна (ако е необходимо), нанесете тоник и овлажнител.

Може ли мицеларната вода да се използва ежедневно?

Продуктът може да се използва ежедневно, сутрин и вечер. По желание можете да използвате и мицеларна вода през целия ден, за да освежите кожата си.

 

 

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button