Какво представлява колагенът и какви са ползите от прилагането на козметични продукти с колаген?

Колагенът е много фиброзен протеин, който присъства в изобилие в нашето тяло. Неговата функция е да осигурява устойчивост, твърдост и еластичност на тъканите и органите, и в частност на кожата.
На пазара съществуват различни козметични продукти с колаген, но знаем ли каква функция изпълнява и защо се съдържа в толкова много козметични продукти?

Колагенът е много фиброзен протеин, който присъства в изобилие в нашето тяло, в съотношение между 25% и 30%. Неговата функция е да осигурява устойчивост, твърдост и еластичност на тъканите и органите, и в частност на кожата.

Beauty Box second skin

С течение на времето в тялото ни постепенно намалява производството на колаген, а също така той губи някои от характеристиките на структурата си. Това причинява загуба на еластичност и плътност, позволявайки появата на бръчки и други видими изменения на кожата. Серия с морски колагенhttps://www.dermacodebg.com/produkt-kategoriya/seria-morski-kolagen/

Козметичните продукти с колаген помагат да се възстанови плътността и еластичността. Освен това помага за коригиране на бръчките, тъй като намалява дълбочината им и подобрява външния вид и чертите на лицето. Колагеновите кремове обикновено съдържат освен това и хидратиращи и подхранващи активни съставки. Всички те, заедно с колагена, превръщат тези кремове в задължителен елемент от ежедневната рутина за красота.
За да имате свежо и сияещо лице, е необходимо да използвате кремове с високо съдържание на хидратиращи, подхранващи и, при необходимост, стягащи вещества, винаги в зависимост от вашия тип кожа.

В допълнение към това, никога не трябва да забравяте основните рутинни стъпки:

• Почистване и тонизиране. Всеки ден трябва да почиствате кожата с любимото си средство за отстраняване на грим, независимо дали носите грим или не, тъй като замърсяването или потта, които се натрупват върху кожата ви, също трябва да бъдат премахнати. След това използвайте тоник за лице, за да затворите порите и да премахнете частици, които не могат да бъдат премахнати с помощта на средство за отстраняване на грима.
• Ексфолиране. Не забравяйте да извършвате ексфолиация поне веднъж седмично, за да премахнете мъртвите клетки и замърсяванията от околната среда.
• Хидратиране. Нанасяйте любимите си козметични продукти всеки ден. Можете да използвате лек колагенов крем за лице през деня и крем с по-силно подхранващо действие през нощта, базиран на колаген и други активни съставки като хиалуронова киселина.

Маска с колаген https://www.dermacodebg.com/produkt/krem-maska-kolagen-50ml/

• Защита. Защитете кожата си от слънчевата радиация с конкретен продукт. Не забравяйте да нанасяте защитен крем дори в облачни дни или през зимата, когато излизате за по-дълго време навън.

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button