ОТНОВО ЗА КОЛАГЕНА !

Производството на колаген започва да намалява още след второто десетилетие на човек. До 80-годишна възраст производството е намаляло със 70%! Свързаният с възрастта спад е посрещнат с още един проблем. Колагенът непрекъснато се атакува от свободни радикали, които увреждат и отслабват колагеновата матрица.

Намаляването на производството на колаген, заедно с увеличаването на колагенното увреждане води до значителни промени в кожата: фини линии, бразди, грапавост и бръчки.

В зависимост от произхода,

Колагенът се дели на три типа:

Животински  (най-евтиният), получен от кожата на телета под формата на хидролизати. Като един от компонентите, той е част от овлажняващи и подхранващи козметични кремове. Въпреки това, неговите молекули са много големи и следователно не могат да проникнат в роговия слой. Външното приложение на колаген в състава на различни кремове и маски често причинява алергични реакции.

Растителен (от пшенични протеини), който се абсорбира по-добре от кожните клетки и рядко предизвиква алергични реакции. Но получаването му изисква значителни финансови разходи поради сложността на технологията. В допълнение, растителният протеин не е колаген, тъй като последният съществува само в съединителната тъкан на животни, риби и птици.

Важно!   В допълнение, растителният протеин не е колаген, тъй като последният съществува само в съединителната тъкан на животни, риби и птици. Колагенът е протеин от животински произход и само животно. Растенията нямат протеин, следователно “растителният колаген” не съществува в природата и не може да съществува. Това, което се нарича “растителен колаген в козметиката са само няколко аминокиселини (например, хидролизиран пшеничен протеин). Те овлажняват добре, но не притежават свойствата на колагена.

Морски – произведен от кожата на риба. С аминокиселинната си структура тя е близо до колагена на човешката кожа и прониква в дълбоките и слоеве. Недостатъкът на морския рибен колаген е способността му да причинява тежки алергии. Въпреки това, препаратите от колаген от кожата на сладководни риби, живеещи в чисти водни басейни, не водят до подобни реакции. След известно време този протеин се разпада на 19 аминокиселини. Те имат овлажняващи свойства и се изразходват от организма за изграждането на епидермални клетки.

Между другото, “синтетичен колаген” също не съществува.

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button