МАЛКИТЕ ТАЙНИ НА ЖЕНСКАТА ПРИВЛЕКАТЕЛНОСТ

Женската красота е една от вечните теми. Всяка ера има свои собствени канони за женска красота, които са продиктувани от модата. Днес едно нещо е модерно, утре се появяват нови стандарти, понякога напълно противоположни на предишните.

Какво е женската красота?

Днес това е спортен тип момичета, утре жените са оформени с “момчешка” фигура, а в следващия ден водещи  вече са обемните гърди.

И така, какво е тя, красивата жена? Как изглежда тя? Може би е малка блондинка със сини очи? Или висока брюнетка с кафяви очи? Или може би е с дълги крака, червенокоси с зелени очи?https://www.dermacodebg.com/

Всички жени са различни, но все пак има нещо, което ги обединява, което им позволява да се наричат ​​красавици. И това е общата привлекателност жената. Често виждаме, че жените с правилните, класически черти (в края на краищата, това е красиво) не привличат вниманието. И например, София Лорен, която има голяма уста, дори в 70-те й години, се смята за красота. Тъй като въпросът изобщо не е в правилните черти на човек, височината или бюста, важна е  привлекателността на една жена. По всяко време има, и ще има жени, чиято красота се различава от универсалното признание и стои извън конкуренцията, защото те са магнетично привлекателни.

Не можете да увеличите височината си на 1,80 от 1,50. А краката никога няма се смалят от  размер четиридесет и едно на трийсет и пет. Но можете да сте привлекателни.

Привлекателността е във вашата(и само вашата)личност . Това е добре поддържан външен вид и е увереност, че “Вие сте най-очарователните и привлекателни”. Другите лица са вече заети!

Всяка жена е уникална и привлекателна, индивидуалат. Помислете за това, в какво сте уникални? Какво има само във вас? – Може да е лъчезарен вид, нежен смях, чувство за хумор, лека и танцуваща походка. Всичко е вродено, това вече е дадено от природата. Просто трябва да осъзнаете това и да приемете уникалността си. Питате: “Как мога да разбера какво в мен е толкова уникално и единствено, че липсва в другите жени?”https://www.dermacodebg.com/shop/

Това е много просто. Чуйте какво казват другите за вас.

Те винаги (с желание или не), ще забележат заразителния смях и хитростта, излъчването, интелекта. Е, и просто трябва да го забележете.

Вторият компонент на женската привлекателност е добре поддържан външен вид, не само стилни, модерни дрехи, но и грижа за кожата на лицето, грижа за кожата на тялото, грижа за косата. Като тук ще посочим основното в грижата за кожата.

Тя може да бъде нормална, суха, мазна и смесена. До двадесет и пет годишна възраст се среща по-често мазна или смесен вид кожа, но на възраст от 40 до 45 години тя вече е суха. Следователно, след 30 – 35 години, дори жени с нормален тип кожа се препоръчва да използват маски и кремове за суха.

https://www.dermacodebg.com/krem

При грижата за нормална кожата са подходящи течни, овлажняващи кремове и маски.

Но когато се грижите за суха е необходимо вечерно почистване на лицето (дори и да не използвате грим, трябва да почистите кожата от прах и мръсотия), само мляко, за да премахнете грима. Не се препоръчва да се измива с вода от чешмата.

Измийте по-добре лицето си с билкови отвари, подходящи за суха кожа. Използването на обикновен сапун също е нежелателно, тъй като намаляваи киселинността на кожата. Ако все пак трябва да се измиете със сапун, изплакнете лицето си с леко подкиселена вода (1 литър вода 1 чаена лъжичка оцет, за предпочитане ябълков). След измиване, нанесете крем. И не забравяйте козметичните маски. Те трябва да се използват най-малко два пъти седмично.

Смесен тип кожа.

На първо място, е необходимо да се почисти лицето, не само през нощта, но на сутринта без да се провалят (по принцип, тази процедура, в зависимост от съдържанието на мазнини в кожата, е до 5 пъти на ден). По-добре е да се измива с отвара или инфузия на билки със стесняващ се и противовъзпалителен ефект. И не забравяйте  маските за този тип кожа.

В допълнение към козметичните грижи, кожата на лицето се нуждае от пълна почивка, а това може да ви даде само дълъг, здрав сън. Мисля, че много жени ще се съгласят с това, особено от 35-годишна възраст и повече, когато разликата в външния вид преди и след пълна почивка става по-забележима. В края на краищата казват, че след 20 години можете да пиете и да се забавлявате цяла нощ и да изглеждате свежи на сутринта, сякаш не сте пили и не сте играли цяла нощ. След 30 години можете да пиете и да се забавлявате цяла нощ, но сутрин вече ще забележите, че сте прекарали безсънна нощ. А след 40 години дори да сте спали цяла нощ, на сутринта изглеждате така, сякаш нощта е преминала без сън. Всъщност, с възрастта кожата на лицето изисква повече внимание и време. Но ако обърнете достатъчно внимание на тази грижа, лицето ви ще се отплати и ще изглежате с  5, 10 и дори 15 години по-млади.

Но външността е не само свежо, красиво лице, а и тяло. Внимателната грижа изисква,грижа за кожата на тялото. Много широка тема, която включва грижи за ръце, шия, деколте, нокти, стъпала, крайници, задни части, гърди, корем. Накратко, грижите за всяка част от тялото, може да се напише в отделна книга. Ще отбележим основните  точки.

Първо, кожата на шията никога не е мазна (дори на лицето е от мазните), само суха или нормална. Ето защо, ако прилагате лицеви маски върху кожата на шията (това е позволено), тогава използвайте само тези, които са предназначени за нормална или дори по-добре за суха.

Ръцете.

Трябва да се помни, че кожата на ръцете е много нежна и най-важното е, че тя не е защитена от мастен слой. И влиянието върху нея на различни отрицателни фактори , външна среда (домакински химикали, продължително пребиваване във вода, студ и др.) Е много по-интензивно, отколкото върху други части на тялото. Ето защо не забравяйте да извършвате всички домакинскидейности само с гумени ръкавици.

Не забравяйте, грижите за ръцете през лятото и през зимата са различни. През лятото е достатъчно да се използва лек хидратиращ крем за ръце, а през зимата е необходимо да се добави мазен подхранващ крем. Необходимо е поне веднъж седмично да се омекотят с козметични компреси, вани и маски. Като следвате тези прости правила, ще изглеждате чудесно от главата до петите.

А, да, крака. Те също така изискват ежедневна грижа. В края на краищата, ако имате петна от обувки по стъпалата, няма да ви измъкне нито красивата прическа, нито сложения грим, нито модните дрехи. След дълго натоварване и вечер, правете вани с билки, морска сол или ароматни масла. Те облекчават напрежението, изглаждат и омекотяват грубата кожа. Необходимо системно да се премахва грубият слой на стъпалата и да се нанася ежедневно крем за крака. Ако изпълнявате тези прости процедури редовно, кожата на краката ви ще бъде еластична и бляскава.

Не забравяйте цялостната грижа за тялото. И отново няма да кажа нищо ново. Това отново са задължителни маски (поне веднъж седмично), крем, вани (с билки, ароматни масла, сол). Основното нещо, което трябва да запомните е, че вземането на вана не трябва да отнема повече от 15-20 минути. Тъй като до 20 минути водата има овлажняващ ефект и над 20 минути започва да изсъхва кожата. Дайте на тялото малко внимание и грижи всеки ден и това ще стане вашият най-лоялен съюзник в борбата за привлекателност.

И най-сетне най-важното е вярата в неустоимостта. Докато вие сте твърдо убедена в своята привлекателност, и вярвате в себе си – другите ще ви се възхищават. Както вие се отнасяте към себе си, така и другите ви възприемат. Стара истина.

Вярвайте в неустоимостта и привлекателността си и светът около вас веднага ще се съгласи с вас. Ще започнете да забелязвате възхитителни погледи, ще има комплименти. И мъжете ще виждат “Каква красива жена идва!”

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg