ЗАЩО ЛИЦЕТО ВИ ОСТАРЯВА И КАКВО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ?

Стареещото лице може да е красиво, но има промени, които настъпват с възрастта и които бихме искали да забавим. Възрастта засяга всяко кътче на тялото.

Наред с мъдростта, опита и постиженията, които идват с годините има промени, които се случват в нашия външен вид. Промените в нашите лица са най-важните.https://www.dermacodebg.com/shop/

Как старее лицето?

Десетки промени се случват с годините, някои от тях очевидни и познати. Когато сме млади, мазнините по лицето са равномерно разпределени. С възрастта мазнините губят обем, натрупват се и се преместват надолу, в следствие на което тъмните кръгове могат да потъмнеят още, а кожата, която е гладка и стегната, губи своята еластичност и увисва. В същото време други части на лицето печелят мазнини, особено долната половина, така че ние сме склонни да натрупваме излишна кожа върху брадичката и на врата.
И, разбира се, има бръчки. Тези дълбоки в челото и между веждите се наричат мимически бръчки. Те са резултат от непрекъснато придърпване на лицевите мускули и постоянно свиване и отпускане на кожата. Други гънки могат да се задълбочат поради начина, по който мазнината намалява и се движи. По-фините бръчки са в следствие на прекомерно излагане на слънце, пушене и естествена дегенерация на елементите на кожата, които я задържат млада и стегната.

Какво може да направите за застаряващата кожа на лицето?

Дори и да имате хубави гени и да изглеждате много по-млади от вашите връстници, свързаните с възрастта промени в нашия външен вид на лицето са неизбежни. Тези промени отразяват нашите радости и предизвикателства в живота. Не всеки е доволен от това, а някои биха искали да отложат приемането на тези промени. Лифтингът, който хирургично премахва излишната тъкан и повдига увисналата кожа в долната част на лицето, е един от начините да се опитате да спрете следите на времето.

Хирургичният лифтинг се е подобрил толкова, че резултатите от него изглеждат все по-естествено. Но операцията е скъпа, а и може да са необходими други процедури за постигане на желаните резултати. Процедурата по фейслифт е само 20-тата най-популярна козметична процедура, а сега има много алтернативни начина за забавяне на процесите на стареене на лицето.

Ето няколко съвета как да се грижите за кожата на лицето, така че да имате младежки вид за по-дълго:

Слънцезащита – Защитата на лицето от слънцето е най-добрият начин да я запазите младежка. Голяма част от щетите идват от слънчевите лъчи, които причиняват изгаряне и сухота.

Кремове и лосиони – Овлажнителите успокояват сухата кожа и могат временно да направят по-малко забележими бръчките. Хидратантите за лице съдържат вода, която ги прави по-малко мазни, и много от тях имат ценни съставки, които могат да помогнат за задържането на влагата в кожата.

Инжекции за ботулинов токсин -Тези инжекции се използват за запълване на мимическите линии на челото и между веждите. Те работят чрез частично обездвижване на мускулите, които образуват изразителни линии, така че кожата да се изглади, въпреки че някои дълбоки бръчки може да не изчезнат.

Филъри за лице – Дермалните пълнители се използват за премахване на бръчки, образували се от изгубен колаген и мазнини. Основните места за инжектиране са две групи скоби: двойката линии, които се простират надолу от носа до ъглите на устата, известни като назолабиалните гънки, и друга двойка, която се простира от ъглите на устата до брадичката, известни като „бръчки на марионетките”.

Продукти с хиалуронХиалуронът действа като пълнител за фини линии и бръчки. Той също така има способността да държи 1000 пъти теглото си на вода, което го прави лесен и достъпен начин да заключи влагата в кожата на лицето. Използването на продукти с хиалурон променя кожата към по-добро, като я изчиства, изглажда и хидратира.

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button