ПЪРВА СРЕЩА С ПРОДУКТА “СЕРУМ”.

В козметиката серумът е известен отдавна. В нашето ежедневие той идва от английски, означава “концентрат”. До скоро козметичният серум за лице се смяташе за чисто професионален продукт, използваше се само в салоните.

Днес в магазини или аптеки можете да си купите такъв за домашна употреба. На пазара се предлагат различни видове, както от местни, така и от чужди производители на козметика. Професионалният серум обаче все още се използва от специалисти. Той се характеризира с по-голяма концентрация на активни вещества и специални опаковки.https://www.dermacodebg.com/produkt-kategoriya/serumi/

Обхватът на дейстивие на серума за лице е много широк.

Той помага за:

подобряване на външния вид на кожата и постигане на видим ефект за подмладяване;
активира кръвообращението и оптимизира работата на мастните жлези;
нормализира баланса на влага в кожата и премахва нейната сухота;
влияе на прекомерната пигментация и има избелващ ефект;
премахва възпалението и насища кожата с хранителни вещества;

Серумът за лице е за бързо решаване на проблемите: акне, розацея, хиперпигментация, стареене, засилено хранене и хидратация. На активната съставка, а по-често и на комбинацията, се изгражда цялата серумна формула, но като правило, списъкът на компонентите в него е много по-кратък, отколкото в крема. Той повишава еластичността и
намалява появата на бръчки.

Серум и крем: каква е разликата?

Има разлика. Серумът е силно концентриран продукт, който съдържа около 10 пъти повече биологично активни вещества, отколкото най-ефективните кремове. Резултатът от приложението му е забележим веднага, тъй като кожата моментално получава необходимото количество активни вещества в най-смилаемата форма.Обикновено се използва много висока концентрация на плодови киселини като основа в серума, както и специални вещества, които правят кожата по-пропусклива. Тези вещества осигуряват достъп до дълбоките слоеве на кожата. Активните компоненти на серумният концентрат, като природен витамини А и Е, и минерали проникват дълбоко и упражняват благоприятен ефект за съживяване, овлажняване, стягане и оптимизиране на работата на мастните жлези, в зависимост от целта, за която е серума.

И на края трябва да се отбележи, че козметичният серум не е универсален продукт, той винаги има ограничени целенасочени действия. Има продукти за повдигане, има овлажняващи, подхранващи, противовъзпалителни, успокояващи, антистресови – всеки има своя състав и цел.

Серумите НЕ се избират по вид на кожата и това е и тяхната отличителна черта. Избират се за проблема и по състав, като се обръща внимание на активните компоненти. Ако имате акне, се избира серум с активни противовъзпалителни, себорегулиращи компоненти и този серум е подходящ за всяка възраст.

Неправилно избраният серум може да увреди кожата. Много прост пример – чувствителната кожа, която има отслабена защитна бариера, при висока концентрация на продукта ще реагира с възпаление, зачервяване, а може би и обрив.

Как да използвате козметичния серум?

Серумът трябва да се прилага стриктно след почистване и тонизиране на кожата. Поради факта, че този агент е много концентриран, той трябва да се използва буквално по капка. Две или три такива капки се нанасят в кожата с леки движения на пръстите.

Някои серуми са предназначени за употреба заедно с крем от същата козметична линия. Кремът трябва да се приложи няколко минути след серума – той създава защитен слой, който предпазва серума от изпарение. Освен това единият засилва действията на другия.

Серумът обикновено се препоръчва в малки дази и по- кратки курсове, в противен случай кожата се пренасища с активни вещества и в резултат на това могат да възникнат проблеми до силна дерматоза.

Нанесяйте серум един, най-много два пъти на ден – сутрин и вечер за 10-15 дни. Препоръчва се да се провежда такъв курс три до четири пъти годишно. Ако има няколко кожни проблема наведнъж, тогава по време на курса можете да използвате алтернативно различни видове серуми или да ги прилагате върху различни части на кожата по едно и също време.

Настоящата тенденция е, че серумът се използва по-често като монопродукт и не е необходимо да се прилага крем върху него. Формулите са толкова точно балансирани, че не се препоръчва допълнително натоварване на кожата. В допълнение, най-модерните средства могат да се използват дълго време, те не са пристрастяващи. Поради това не е забранено да се използват за продължителен период от време. Използвайки анти-стареене серум за 3-6 месеца,като можете да изберете и друго активно съединение, с други ключови съставки, които също са ефективни в борбата със стареенето.

Важни функции – редовното използване на серум дава бърз видим ефект на подмладяване. Но внимавайте! – Серумите с подмладяващ ефект във всеки случай не могат да се използват за млада кожа. Те се борят с възникващия процес на изсъхване на кожата и следователно трябва да бъдат използвани приблизително на 30-35 годишна възраст – не по-рано. В същото време, ако няма очевидни проблеми с кожата, то не трябва да се прекалява с прекомерна грижа в тази възраст.

Като се имат предвид околната среда, качеството на водата и стрес, овлажняващите серуми могат да се използват вече от 20-25 години. След 25 години можете да използвате серуми с витамини и колаген. В тази възраст се активират процесите на стареене на кожата – и колкото по-рано започвате да предотвратите промени, свързани с възрастта, толкова по-дълго поддържате младостта.

Някои серуми могат да се използват самостоятелно. Те създават защитен липиден слой върху повърхността на кожата и не се изисква последващо приложение на крема. Но в повечето случаи кремът все още е полезен. По-добре е да използвате курсове серумна употреба, най-дългият да е 3 месеца. След това е необходима почивка от поне 4 седмици.

В студения период от време не се препоръчва активно да се използват антисептични концентрати: те изсушават кожата, докато през лятото напротив те се препоръчват.

Използването на серум не изключва ежедневните продукти за грижа за кожата – мляко, почистваща пяна или гел, тоник и крем.

Преди да си купите серум, препоръчително е да се консултирате с професионалистите, за да определите типа на кожата си и да изберете подходящата опция. По-добре е серумът да се използва под наблюдението на специалист. Например, понякога поради високата му концентрация кожата бавно “свиква” с него и трябва да се прилага първо еднократно, след дни един път на ден и само след това два пъти. Или пък ефектът на някои
съставки е по-активен, когато се прилага сутрин, тъй като кожата също има биоритми, а вечер те са по-малко активни напр. серумът с ретинол е по-добре да се използва вечер. По някога, когато се прилага, причинява изтръпване, което просто показва неговият ефект.

Важно е да знаете!

Ако още на възраст 25-30 години забележите първите признаци на стареене – бръчки, повяхване, намалена еластичност на кожата, не се отчайвайте. Направете курс със серум против стареене. Не се страхувайте от “синдрома на спиране”: дори ако изведнъж престанете да използвате концентрати, ефектът от употребата му ще бъде забележим още 2-3 месеца.

През зимата, нанасяйте овлажняващи серии, както и кремове с хидратиращи свойства. Нуждаете се от 40-45 минути преди да излезете навън. Продуктът трябва да се абсорбира. Ако пренебрегнем това правило, влагата буквално ще се изпари в рамките на няколко минути. И кожата ще стане суха и раздразнена.

С помощта на серум може да се направи, така че лицето буквално блести. Той се използва за укрепване на защитните функции на кожата. По правило такива рехабилитационни курсове се провеждат на всеки 3-4 месеца.

Продуктите от статията

 

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button