СЕРУМ С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА І- ВА ЧАСТ

Хиалуроновата киселина е често включена в състава на козметични продукти от различни категории – от дневен крема до пяна за измиване. Тези продукти поддържат оптималното ниво на хидратация на кожата, ако тя  страда от дехидратация.

Но ако има признаци на продължителна “суша” идва спешната необходимост да се спаси кожата и тогава обичайните средства за ежедневни грижи не могат да се справят.

Това изисква по-мощна козметика, която конкретно ще се занимава с причината за проблема – и тук е полезен хиалуроновият серум.

Хиалуроновата киселина е често включена в състава на козметични продукти от различни категории – от дневен крема до пяна за измиване. Тези продукти поддържат оптималното ниво на хидратация на кожата, ако тя  страда от дехидратация.https://www.dermacodebg.com/produkt-kategoriya/hialuronova-kisilina/

Но ако има признаци на продължителна “суша” идва спешната необходимост да се спаси кожата и тогава обичайните средства за ежедневни грижи не могат да се справят. Това изисква по-мощна козметика, която конкретно ще се занимава с причината за проблема – и тук е полезен хиалуроновият серум.

  1. 1. Овлажнява отвътре и отвън;
  2. 2. Увеличава обема;
  3. 3. Запълва бръчките.

Съставът на серум с хиалуронова киселина не винаги  действа самостоятелно и често е допълнен с други компоненти (обикновено не повече от три), например, витамини и растителни екстракти. Те подобряват овлажняващият ефект, поддържат високо ниво на влага, осигуряват  по-дълбоко проникване на активните съставки в кожата.

Факт е, че хиалуроновата киселина е водоразтворима, а серумът като гелоподобна консистенция е с ниско съдържание на мазнини  и е подходящ за всички видове кожа.

Правила за прилагане:

В случай, че хиалуроновата  киселина е  с високо молекулно тегло е важно къде и кога да я приложите. Големите молекули остават на повърхността на епидермиса и привличат вода от околната среда. Ако въздухът в стаята е сух, хиалуроновата киселина ще започне да изтегля влага от кожата и да създава усещане за стягане.

Серум с високомолекулна хиалуронова киселина се прилага веднага след вана или душ. Докато банята силно увлажнява  е идеална среда за молекули, които привличат влага към повърхността на кожата. При използване на серум с нискомолекулна хиалуронова киселина е важно да се спазва режим на пиене на вода.

Пийте най-малко 1,5 литра  на ден, за да наситите телесните тъкани с влага. В ниско молекулно тегло  хиалуроновата киселина прониква в по-дълбоките слоеве на кожата.

Преди да приложите локален серум с  действие запълване на бръчките, изпийте чаша вода,  за постигане на бърз и забележим ефект. Направете това предварително,  около десет минути.За разлика от други серуми, които изискват последващо прилагане на лосиони, хиалуроновият може да се използва самостоятелно.

Изключение е съдържащият  само  високо молекулно тегло на хиалуроновата киселина, която е необходимо да се “запечати” с крем, за да се предотврати изпаряването на влага.Серуми с ниско молекулно тегло на хиалуроновата киселина може да действа като независима  грижа.

Въпреки това върху такива серуми е необходимо да се прилагат слънцезащитни продукти с висок фактор, в периода на слънчевата активност, защото ултравиолетовите лъчи са фатални за хиалуроновата киселина, а това се отразява отрицателно на нивото на влага в кожата.

Приложението на хиалуронов серум няма ясни възрастови разграничения.Нанасянето на този серум трябва да става два пъти на ден с крем или самостоятелно. Тойе е подходящ за овлажняване на лицето, шията и деколтето.

Няма противопоказания, с изключение на индивидуална непоносимост на компонентите в него.

Продукти с хиалуроновата киселина

 

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg