Copyright © 2017. All Rights Reserved

Серумите – Супер сила за кожата

10 октомври 2018
Серумите – Супер сила за кожата

Кое е най-важното, което трябва да знаеш за продукта, които се превръща в любим на всяка жена?

 Серумите събират ударна доза от активни съставки, за да третират различни проблеми, свързани с кожата. Те я презареждат, като обръщат специално внимание към всеки малък недостатък – повехнал тен, тъмни петна, бръчки, дехидратираност, отпуснат контур.

Леките формули на серумите работят самостоятелно или в комбинация с продукти за ежедневна грижа!

Серумите могат да бъдат разграничени според състава и функцията, която имат:  

Серум за лице с Хиалуронова Киселина 

 

Този продукт е изключително подходящ, за да бъде предпазена кожата от преждевременно стареене.

• Запълва съединителната тъкан

• Хидратира в дълбочина

• Изглажда кожата и балансира водния поток.

 Хидратацията на кожата е едно от най-съществените условия за добре поддържаната и здрава кожа.  

Хиалуроновата киселина (известна като HA) е естествена съставка на кожата, която има много важни функции:

• Задържа влагата

• Възстановя тъканите и свързването на структурните компоненти на кожата

• Подпомага защитната бариера срещу микроорганизми 

Една от основните причини за стареене на кожата е дехидратацията, а ролята на хиалуроновата киселина в борбата с нея е от голямо значение.

Тя задържа влагата в кожата и по този начинсъздава обем и плътност. Младата кожа съдържа много хиалуронова киселина, но с напредване на възрастта хиалуроновата киселина в нея намалява значително, което води до загуба на еластичност на кожата и появата на признаците на стареене. 

Серум за лице с морски колаген

 

Този тип серум е изключително подходящ за хора с чувствителна, уморена, очакваща подобрение на еластичността и свежестта кожа. Както знаете, колагенът е новата anti-age мания. Именно той поддържа кожата ни здрава, еластична, сияеща, красива и я пази от бръчки. С времето нивата на колаген в организма намаляват (това сме го обсъждали нееднократно), което автоматично води до поява на първите признаци на стареене. 

 Колагенът, както знаете, е протеин, съставен от аминокиселини (по-специално глицин, пролин, хидроксипролин и аргинин), който представлява около 40% от протеина в нашите тела.  Известен е като лепилото, което държи всичко заедно и това е от съществено значение, за да бъде еластична и здрава нашата кожа. С напредване на възрастта, производството на колаген се забавя, което води до нейното изтъняване. Повече за колагена и неговите свойства можете да прочетете тук


Серум за лице с диналифт

 

Лифтинг Филърът цели стягането и изглаждането на вашата кожа. Подходящ е най-вече за зряла, суха и изтощена (изискваща допълнителна грижа) кожа.

• Повдига околоочния контур

• Премахва умората и стреса

С напредването на възрастта лицевите структури се променят и подкожната мастна тъкан започва да намалява обема си. Резултатите са отпускане на кожата, поява на бръчки и “уморен” вид. При общо отпускане на кожата е необходимо да се възстанови цялостно обема. Това може да стане с лифтинг, който представлява неоперативно повдигане лицевия контур посредством филъри, в основата на които стои диналифт 7 %. С тази техника е възможно да се ревитализира и лифтира кожата на лицето 

Серум за лице anti-age

 

Този вид серуми успешно борят:

• Преждевременното стареене

• Стимулират функциите на лицевите клетки

• Балансират нивата на хидратация и сухота.

 В резултат на това лицето придобива копринена мекота, еластичност и блясък. Копринените аминокиселини, които се съдържат в този вид серум, се получават от стрити копрнени влакна. Те представляват най-общо сурова коприна или пашкула на копринената буба, чрез хидролиза последвана от деалкилиране и сушене. Благодарение на ниското си молекулярно тегло аминокиселините лесно проникват в кожата и това е предпоставка за лесната попиваемост на продукта. Това само по себе си води до безпроблемно достигане и подхранване на дълбоките слоеве на кожата.  

Аминокиселините мигновено запълват всички увреждания и неравности на кожата, възвръщат нейната мекота и гладкост и играят ролята на отлични резервоари на влага. Освен това аминокиселините на коприната служат като запаси за синтеза на протеин в кожата. Киселините се използват при производството на различни кремове за хидратиращи, подхранване, блясък, които целят подпомагането и изглаждането на бръчките.

Серум за лице със салицилова киселина

 

Противовъзпалителното и антибактериално действие са в основата на този вид серум. Той има способността да разлага органични материи, което помага горният слой на епидермиса да става по-мек и еластичен, така че комедоните да бъдат отстранени по-лесно. Серумът регулира отделянето на себум от кожата, което намалява омазняването и появата на нови черни точки (ако сте с кожа, която е склонна към омазняване – това е правилният за вас продукт) 

Това, което е характерно за тази киселина е, че принадлежи към  т.нар. ВНА киселини /бета-хидроксикиселини/ и е единствената от тази група, намерила приложение в козметиката. Най-общо представлява ситен бял прашец, който не е водоразтворим, а мастноразтворим. Благодарение на това си качество, освен ексфолиращ ефект тя притежава и способността да преминава презмастния слой и да прониква дълбоко в кожата. 

Тази способност има огромно значение при лечение на акне. Силициловата киселина:

• Почиства от замърсители

• Стяга порите

• Възпрепятства появата на пъпки 

Задачата на салициловата киселина, използвана в козметиката, е да регулира клетъчното обновяване, да премахва ненужния вече слой от епидермиса. Тя действа противовъзпалително и антибактериално, ускорява процесите назаздравяван на пъпките и възпалените участъци. Притежава бактериостатични и противогъбични свойства, както и леко дезодориращ ефект. Салициловата киселина предотвратява образуването на нови възпалителни огнища или младежки пъпки.

Успокояващ и възстановяващ серум за лице

 

 Стимулира енергийния метаболизъм на клетките и скоростта на клетъчното деление в зрялата кожа. Ускорява естествената пигментация на кожата и има противовъзпалително и успокояващо действие. Серумът  прониква през външния слой на кожата:

• Запазва естествената влага

• Стимулира растежа на клетките и тяхната регенерация

• Ускорява синтеза на липиди и протеини

• Действа успокояващо при възпаления и кожни проблеми 

Както сами виждате, независимо от това какъв е вашият тип кожа, има адекватни продукти, които да поддържат в здрав и красив вид вашата кожа. Серумите са с изключително силно действие тъй като са с висока концентрация на съставките и ефектът от употребата им е видим почти веднага след като се започне употреба.

За по-добър ефект, прилагайте ги в комбинация с останалите продукти, които предлагаме за перорална употреба. По този начин ще бъдете не само красиви, но и здрави!

Кои храни помагат за естественото увеличаване на колагена в кожата ни?

Знаете ли, че можем да подпомогнем увеличаването на колагена в кожата си по естествен път, като наблягаме на определен вид храни в менюто си? В тази статия ще видим кои са най-ефективните храни за тази цел.

прочети още
Защо и как да използваме серум с лифтинг ефект

Серумите за лице са козметични продукти с висока концентрация на активни съставки - само няколко капки от серум са достатъчни за възстановяване на цялото лице. Текстурата им обикновено е по-лека от тази на овлажнителите, което позволява серумът да се използва като самостоятелен продукт при хора с мазна кожа или да се нанася преди овлажнителя за хората с нормална до суха кожа.

прочети още
Защо да използваме неинжекционен филър с хиалурон за плътни и красиви устни

Безспорно устните са най-атрактивната част от женското лице. Те създават бързо и трайно първо впечатление и могат значително да повлияят на цялостното ви излъчване.

прочети още
Защо да използваме продукти с хиалурон след 35+ години

Хиалуроновата киселина е една от най-популярните съставки, която се използва в козметиката с цел грижа за кожата. Натурално съдържаща се в тялото ни, хиалуроновата киселина задържа влагата в кожата и създава усещане за плътност. С уникалната си способност да задържа влагата (тя задържа 1000 мл. вода с всеки свой грам), хиалуроновата киселина играе важна роля за здравето на кожата. Наречена е „умна съставка”, тъй като регулира количеството на влагоабсорбация според нивото на влажност на околната среда през съответния сезон.

прочети още
Първа среща с продукта "Серум".

В козметиката „серум” е известен отдавна.В нашето ежедневие той идва от английски: серум означава "концентрат". Доскоро козметичният серум за лицето се смяташе за чисто професионален продукт - серумът се използва само в салоните. Днес в магазини или аптеки можете да си купите серум за домашна употреба - на пазара се предлагат различни видове серуми, както от местни, така и от чужди производители на козметика. Професионалният серум обаче все още се използва от специалисти. Той се характеризира с по-голяма концентрация на активни вещества и опаковки.

прочети още
Серум с хиалуронова киселина І- ва част

Хиалуроновата киселина е често включена в състава на козметични продукти от различни категории - от дневен крема до пяна за измиване. Тези продукти поддържат оптималното ниво на хидратация на кожата, ако тя  страда от дехидратация.

прочети още
КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ КОЖА

Нормална кожа Честито, притежателите на такава кожа почти не се нуждаят от допълнителни козметични процедури. Това обаче не означава, че нормалната кожа на лицето не изисква допълнителна грижа. Дори ако никога не сте имали акне, мазен блясък и други проблеми в живота си, струва си да се грижите за състоянието на кожата си и да поддържате нейното здраве. Това е съвсем просто:

прочети още
КОЖА – ТИПОВЕ И ГРИЖА

Природата ни е дала различни видове кожа, всяка от които изисква необходимата грижа. За компетентно съставяне на програма за красота, която е подходяща за вас, разберете за предимствата и функциите на вашия тип кожа.

прочети още
ОСНОВНИ СТЪПКИ  ГРИЖА ЗА КОЖАТА

Лицето трябва да се почиства с помощта на гел, мус, или козметичен мляко: те почти не нарушават нормалната и киселинност, проникват  дълбоко в порите, разтварят добре твърдите частици.

прочети още
Позитивен ум – енергично тяло- младежко лице

Позитивността може да помогне да се справите по-добре и да намалите нивата на стрес (колкото по-висок е стреса, толкова по-бързо остарявате). Установено е, че след само четири седмици четене на бележки с позитивни мисли, жените постигат по-ниско кръвно налягане и ниво на стрес, както и по-високи нива на хидратация на кожата (основен фактор за младежкия вид). Стресът причинява повишаване нивата на хормони като кортизол и епинефрин (известен още като адреналин). Резултатът: загуба на протеин- колаген, който стимулира кожата.

прочети още
15 естествени начини за поддържане на красива, младежка кожа

Може да няма извор на младостта, но храната, която ядем и как се отнасяме към себе си, може да предотврати или дори да обърне стареенето. Вашето тяло се нуждае от подходящите хранителни вещества, за да се бори с уврежданията, като най- голям орган кожата ви, също.

прочети още
Откриване на хиалуроновата киселина

Първото споменаване на хиалуроновата киселина e през 1934 г, когато биохимикът Карл Мейер публикувана статия за откриването на полизахариди с изключително високо молекулно тегло.

прочети още
Младостта на кожата- революционна теория

"Ние сме това, което ядем" казва Хипократ. И е абсолютно прав. Храната, която ядем се отразява не само здравето, но и на външния вид.

прочети още
10 неща, които една успешна жена прави всеки ден !

10 неща, които една успешна жена прави всеки ден . Ежедневни навици, които допринасят за успеха на всяка работеща дама 1. Правете списъци. Записвайте всичко, което планирате да направите ...... 2. Следете времето. Винаги идвайте на време! Точността е друга особеност на успешните жени..... 3. Бъдете ... 4. Не забравяйте да общувате. За разлика от още един стереотип, успешните жени не са свързани с работния ............... 5. Систематизирайте информацията. Ако работите на компютър, силно се препоръчва да създадете специална система от файлове..............

прочети още
Колаген, история на индустирията за лице.

Колаген, история на индустирията за лице. Колагенът е най-богатия протеин в човешкото тяло, открит в костите, мускулите, кожата и сухожилията.Това е веществото, което държи тялото заедно. Колагенът образува скеле за осигуряване на здравина и структура. Бързи факти за колагена Колагенът се среща в цялото тяло, но по-специално в кожата, костите и съединителната тъкан. Някои видове колагенни фибри са по-силни от стоманата. Производството на колаген намалява с възрастта и с излагането на фактори като тютюнопушене и ултравиолетова светлина. Колагенът има здрава структура, по-силен е от стоманата. Колагенът е твърд, неразтворим и влакнест протеин, който.......

прочети още
Приложение на колагена в козметичната индустрия!

Приложение на колагена в козметичната индустрия Приложение І. За външна употреба като един от компонентите в кремове, гелове, маски, лист маски или пачове за зоната ... Приложение ІІ. Под формата на пълнители, използвани за...

прочети още
Как да определим правилния тип на кожата си, за да подберем подходящите продукти за нея

Най-важната стъпка при грижата за кожата е да разберем какъв тип е тя и как се адаптира към различните обстоятелства и сезони. Така ще можете да изберете правилните козметични продукти, които ще балансират кожата ви и ще я направят по-здрава и блестяща.

прочети още
Защо да използваме серум с цветни ензими за ексфолииране, омекотяване и изглаждане на кожата

Ензимите са вещества, които подпомагат ускоряването на химичните реакции. Тялото ни произвежда много и различни типове ензими, които улесняват процесите, случващи се в него. Ензимите, намиращи се в кожата, помагат при преноса на хранителни вещества от кръвта към епидермиса. Някои ензими позволяват на кожата да се възползва от полезните мазнини, други помагат при възстановяването на увредения от UV лъчи колаген, а трети неутрализират разрушителните ефекти върху клетките й.

прочети още
Отново за колагена !

Отново за колагена Производството на колаген започва да намалява още след второто десетилетие на човек. До 80-годишна възраст производството е намаляло със 70%! Свързаният с възрастта спад е посрещнат с още един проблем. Колагенът непрекъснато се атакува от свободни радикали, които увреждат и отслабват колагеновата матрица. Намаляването на производството на колаген, заедно с увеличаването на колагенното увреждане води до значителни промени в кожата: фини линии, бразди, грапавост и бръчки. В зависимост от произхода, Колагенът се дели на три типа:

прочети още
Как да възстановите колагена в кожата си?

Как да възстановите колагена в кожата си? Стимулирането на процеса на неоколагенеза се извършва, като се използват: Механични техники - ултразвук, киселинни и диамантен пилинг, фракционна термолиза дермабразио и лазери, фонофореза,миостимулация, термолифтинг, микроток терапия (електропорация, йонофореза и т.н.) радиочестота; Мезотерапия и контурна пластика, като се използват инжекции от хиалуронова киселина, витамино-протеинови комплекси; Процедури на микронизиране (прилагане на мезоролер) както в условията на козметична клиника, така и у дома; Добавки със съдържанието на протеини, аминокиселини, витамини и минерали;

прочети още
Щастието е в мислите ни

Ние сме това, което мислим!   Тялото  е въплътена мисъл. Когато мислите ни се изменят, тялото  също се изменя. Съзнанието сътворява тялото от веществото на неговите мисли. Мисълта – това е сила, способна да променя, преобразува и дори - видоизменя – почти всичко в човешката система.

прочети още
Завинаги млади

В епохата на ботокс, липосукция и лифтинг, има ли такова нещо като стареене грациозно? В младежки ориентираната култура много хора гледат на застаряването, като загуба на външния вид, здравето и стойността си в обществото. Остаряването е неизбежно: Всеки става по-възрастен, но как възрастните са силно повлияни от факторите на начина на живот.

прочети още
Помощникът, за който всеки козметичен салон мечтае.

Какво прави една жена, когато иска да се почувства красива, да повиши самочувствието си и да си осигури грижата, от която се нуждае? Записва си час за любимата си процедура в любимия си козметичен салон.

прочети още
ВАЖНО:

Как се ползва серума?  Толкова ли е важен серума?  Как да изберем серум? Защо е необходима употребата и на серум?  Ефекти от използването на серум!

прочети още
Какво да направя, за да ги махна от лицето си?

•Изсветлява околоочния контур; •Отстранява тъмни петна; •Обновява кожата; •Предпазва кожата от вредното въздействие на околната среда.

прочети още
Серум!

Всеки серум е коцентриран агент!           Концентрирането на активни компоненти в серума дава две преимущества.

прочети още
Искаш красива и млада кожа за по-дълго? Имаш нужда само от това!

Върни здравето и красотата на кожата си лесно и бързо като й осигуриш този ценен за нея елемент. Като всяка уважаваща себе си жена, която държи на външния си вид и иска винаги да изглежда добре, ежедневно полагаш всякакви усили да поддържаш кожата си в най-добра форма. Използваш всякакви кремове, подлагаш се на козметични процедури и внимаваш много с какво храниш тялото си. Достатъчно ли е това, обаче?  Искаш ли да подобриш ефектът от всичко това като допълниш грижата за себе си, давайки на кожата си онова, от което има нужда?

прочети още
Върни красота на кожата си бързо и лесно с този продукт

Будиш се сутрин и по навик поглеждаш в огледалото. Какво виждаш? Има ли кожата ти уморен вид, фини линии и неравномерен тен? Или е сияйна, красива и здрава? Ако е от втория тип, честито, ти си една от малкото късметлиики, които могат да се похвалят с безупречна кожа.

прочети още
С Е Р У М И - НОВИТЕ БЕЗКРЪВНИ СКАЛПЕЛИ!

                                                                                         Правила за използване на серум.       Апликирайте 2-3 капки с масажиращи движения след почистване на кожата (сутрин или вечер)       Променяйте използвания серум веднъж на 3- 6 месеца       Нанасяйте преди крема 10- 15 мин.

прочети още
7 тайни за красота на французойките

Съвършен външен вид не се дължи на сложни манипулации пред огледалото или непосилно скъпи процедури. Разкрасителната рутина на французойките се дължи на 7 съвсем простички тайни за красота. Искате ли да ги разберете, за да „ се плъзнете в кожата им“? Даваме ви ги!

прочети още
Знаете ли?

Знаете ли, че серумът е........?

прочети още
Ето как да върнеш свежестта на кожата си „в обедната почивка”

Познато ли ти е? Чудиш ли се какво да направиш, за да върнеш красотата и свежестта на кожата си? Вярваш ли, че за това трябва да се подложиш на скъпи и често болезнени процедури?

прочети още
Колаген

Колагенът е един от основните белтъци на кожата, осигуряващи нейната еластичност, плътност и здрав вид.

прочети още
Каква е причината за стареенето на кожата?

Каква е причината за стареенето на кожата? Кожата ни се състои от три слоя;  Епидермис, дрема и хиподерма

прочети още
Dermacode by I.Pandourska – професионална и персонална козметика. Всичко от което кожата се нуждае, за да бъде здрава, красива и млада за по-дълго врем

Кожата е едно от първите неща, които хората забелязват в даден човек. Именно затова и от хилядолетия грижата за кожата е едно от най-важните неща за една жена. Използващи само висококачествени продукти, жените в миналото са отделяли много време на тази грижа, а резултатът бил гладка, нежна и безупречно красива кожа. 

прочети още
Отърви се от пъпките и черните точки бързо. Имаш нужда само от този продукт

Помниш ли пъпките, които те тормозеха в тийнейджърските ти години? Всеки ден откриваше по някоя нова на лицето си, а някои дори бяха зачервени, подути и болезнени. Черните точки по носа и брадичката допълваха картинката като те караха да се чувстваш още по-зле. А петната, които пъпките оставяха по-лицето ти, бяха черешката на тортата. От това страдаше не само кожата, но и самочувствието ти. А всички около теб твърдяха, че щом преминеш пубертета, всичко ще се оправи.

прочети още
Изтрий белезите на времето от лицето си с този иновативен продукт

Събуждаш се сутрин и със сънен поглед виждаш отражението си в огледалото. Забелязваш, че кожата ти вече не е толкова млада, свежа и стегната и дори сънят не може да прикрие следите от умора и белезите на времето.

прочети още
Върни красота на кожата си бързо и лесно с този продукт

Будиш се сутрин и по навик поглеждаш в огледалото. Какво виждаш? Има ли кожата ти уморен вид, фини линии и неравномерен тен? Или е сияйна, красива и здрава? Ако е от втория тип, честито, ти си една от малкото късметлиики, които могат да се похвалят с безупречна кожа. Ако си от първите обаче, трябва да знаеш, че не си сама. Почти всяка жена се бори с несъвършенствата по кожата си и  се пита ежедневно „Как да променя това?” „Преди кожата ми изглеждаше по-добре, остарявам ли?” „Да не би да се разболявам?” 

прочети още
Ето как бързо и лесно да върнеш красотата и блясъка на кожата си!

Будиш се сутрин и поглеждаш в огледалото. Въпреки че си осигуряваш така необходимия за кожата 8 часов сън и пиеш много вода, пак откриваш по нея несъвършенства, които те дразнят. Малки пъпчици, пигментни петна и фини линии се настаняват удобно на лицето ти и не искат да си отидат. Слънцето също дава своето отражение. Особено ако си фен на шоколадовия тен и често пропускаш да се намажеш с крем „за да почернееш по-бързо”. Кожата ти помни тези неща и рано или късно ти ги припомня под формата на несъвършенства, сухота или пък пъпки и прекомерно омазняване. Тези неща се появяват без значение от възрастта и типа на кожата ти. Питаш се: „Какво да направя? Няма ли начин да имам красива кожа без да се подлагам на скъпи процедури за разкрасяване?” Истината е, че има. Просто трябва да „нахраниш” кожата си с необходимите хранителни вещества, за да може тя успешно да се бори с външните влияния.

прочети още
Сдобий се с красиви и оформени устни като им осигуриш този естествен за тях компонент

Възхищаваш ли се на жените, които имат естествени, плътни и чувствени устни? Естествено, всеки го прави. Те привличат погледите, будят едновременно възхищение и завист и изглеждат женствени, нежни и красиви. Иска ли ти се и твоите да са такива? Истината е, че големите и пухкави устни придават живот на лицето, правят го по изразително и привлекателно. Именно затова ти, както и голяма част от хората сте привлечени от жени с големи устни: Анджелина Джоли и Скарлет Йохансон, например.

прочети още
15 Факта за Хиалуроновата киселина - част 3

В последната, 3та част от нашата поредица от статии за Хиалуроновата киселина ще видим още интересни факти, свързани с ползата от хиалуроновата киселина за лицето ни. По-специално, ще разберем защо и как хиалуроновата киселина в козметичните продукти се бори със стареенето на кожата на лицето и предотвратява появата на бръчките по кожата. 

прочети още
Искаш красива и млада кожа за по-дълго? Имаш нужда само от това!

Като всяка уважаваща себе си жена, която държи на външния си вид и иска винаги да изглежда добре, ежедневно полагаш всякакви усили да поддържаш кожата си в най-добра форма. Използваш всякакви кремове, подлагаш се на козметични процедури и внимаваш много с какво храниш тялото си. Достатъчно ли е това, обаче?  Искаш ли да подобриш ефектът от всичко това като допълниш грижата за себе си, давайки на кожата си онова, от което има нужда?   Освен ценните хранителни вещества, които кожата ти получава, тя има нужда от едно: хидратация!

прочети още
15 Факта за Хиалуроновата киселина - част 2

В част 1 на нашата поредица от статии за хиалуроновата киселина ви представихме първите 5 изумителни факта за хиалуроновата киселина, които разясняват защо именно тя е в основата на съвременните ефективни продукти за борба със стареенето на кожата Ето и следващите, не по-малко интересни факти, които ще разяснят действието на хиалуроновата киселина върху кожата ни.

прочети още
15 Факта за Хиалуроновата киселина - част 1

Хиалуроновата киселина е в основата на много наши продукти против бръчки и стареене на кожата на лицето. Тя е същински магнит за водата в кожата (задържа вода, равна на 1000 пъти теглото й!), като й позволява да запази плътността си и гладкостта си за много дълго време.

прочети още
Защо и как да използваме серум за лице - част 2

В днешната част 2 на серията 'Защо и как да използваме серум за лице' ще разберем кога, колко често и как да нанасяме серум.

прочети още
Защо и как да използваме серум за лице - част 1

Серумът за лице съдържа около десет пъти повече биологично активни съставки от крема. Той е много по-силен и интензивен от обикновените кремове. В същото време, формулата му е много по-лека, отколкото на кремовете.

прочети още