СЕРУМИТЕ – СУПЕР СИЛА ЗА КОЖАТА

Кое е най-важното, което трябва да знаеш за продукта, които се превръща в любим на всяка жена? 

Серумите събират ударна доза от активни съставки, за да третират различни проблеми, свързани с кожата. Те я презареждат, като обръщат специално внимание към всеки малък недостатък – повехнал тен, тъмни петна, бръчки, дехидратираност, отпуснат контур.

Леките формули на серумите работят самостоятелно или в комбинация с продукти за ежедневна грижа!

Серумите могат да бъдат разграничени според състава и функцията, която имат:

Серум за лице с Хиалуронова Киселина 

 

Този продукт е изключително подходящ, за да бъде предпазена кожата от преждевременно стареене.

Запълва съединителната тъкан
Хидратира в дълбочина
Изглажда кожата и балансира водния поток.

Хидратацията на кожата е едно от най-съществените условия за добре поддържаната и здрава кожа.

Хиалуроновата киселина (известна като HA) е естествена съставка на кожата, която има много важни функции:

Задържа влагата
Възстановя тъканите и свързването на структурните компоненти на кожата
Подпомага защитната бариера срещу микроорганизми

Една от основните причини за стареене на кожата е дехидратацията, а ролята на хиалуроновата киселина в борбата с нея е от голямо значение.

Тя задържа влагата в кожата и по този начинсъздава обем и плътност. Младата кожа съдържа много хиалуронова киселина, но с напредване на възрастта хиалуроновата киселина в нея намалява значително, което води до загуба на еластичност на кожата и появата на признаците на стареене.

Серум за лице с морски колаген

 

Този тип серум е изключително подходящ за хора с чувствителна, уморена, очакваща подобрение на еластичността и свежестта кожа. Както знаете, колагенът е новата anti-age мания. Именно той поддържа кожата ни здрава, еластична, сияеща, красива и я пази от бръчки. С времето нивата на колаген в организма намаляват (това сме го обсъждали нееднократно), което автоматично води до поява на първите признаци на стареене.

Колагенът, както знаете, е протеин, съставен от аминокиселини (по-специално глицин, пролин, хидроксипролин и аргинин), който представлява около 40% от протеина в нашите тела.  Известен е като лепилото, което държи всичко заедно и това е от съществено значение, за да бъде еластична и здрава нашата кожа. С напредване на възрастта, производството на колаген се забавя, което води до нейното изтъняване. Повече за колагена и неговите свойства можете да прочетете тук

Серум за лице с диналифт

 

Лифтинг Филърът цели стягането и изглаждането на вашата кожа. Подходящ е най-вече за зряла, суха и изтощена (изискваща допълнителна грижа) кожа.

Повдига околоочния контур
Премахва умората и стреса

С напредването на възрастта лицевите структури се променят и подкожната мастна тъкан започва да намалява обема си. Резултатите са отпускане на кожата, поява на бръчки и “уморен” вид. При общо отпускане на кожата е необходимо да се възстанови цялостно обема. Това може да стане с лифтинг, който представлява неоперативно повдигане лицевия контур посредством филъри, в основата на които стои диналифт 7 %. С тази техника е възможно да се ревитализира и лифтира кожата на лицето

Серум за лице anti-age

Този вид серуми успешно борят:

Преждевременното стареене
Стимулират функциите на лицевите клетки
Балансират нивата на хидратация и сухота.

В резултат на това лицето придобива копринена мекота, еластичност и блясък. Копринените аминокиселини, които се съдържат в този вид серум, се получават от стрити копрнени влакна. Те представляват най-общо сурова коприна или пашкула на копринената буба, чрез хидролиза последвана от деалкилиране и сушене. Благодарение на ниското си молекулярно тегло аминокиселините лесно проникват в кожата и това е предпоставка за лесната попиваемост на продукта. Това само по себе си води до безпроблемно достигане и подхранване на дълбоките слоеве на кожата. 

Аминокиселините мигновено запълват всички увреждания и неравности на кожата, възвръщат нейната мекота и гладкост и играят ролята на отлични резервоари на влага. Освен това аминокиселините на коприната служат като запаси за синтеза на протеин в кожата. Киселините се използват при производството на различни кремове за хидратиращи, подхранване, блясък, които целят подпомагането и изглаждането на бръчките.

Серум за лице със салицилова киселина

 

Противовъзпалителното и антибактериално действие са в основата на този вид серум. Той има способността да разлага органични материи, което помага горният слой на епидермиса да става по-мек и еластичен, така че комедоните да бъдат отстранени по-лесно. Серумът регулира отделянето на себум от кожата, което намалява омазняването и появата на нови черни точки (ако сте с кожа, която е склонна към омазняване – това е правилният за вас продукт)

Това, което е характерно за тази киселина е, че принадлежи към  т.нар. ВНА киселини /бета-хидроксикиселини/ и е единствената от тази група, намерила приложение в козметиката. Най-общо представлява ситен бял прашец, който не е водоразтворим, а мастноразтворим. Благодарение на това си качество, освен ексфолиращ ефект тя притежава и способността да преминава презмастния слой и да прониква дълбоко в кожата.

Тази способност има огромно значение при лечение на акне. Силициловата киселина:

Почиства от замърсители
Стяга порите
Възпрепятства появата на пъпки

Задачата на салициловата киселина, използвана в козметиката, е да регулира клетъчното обновяване, да премахва ненужния вече слой от епидермиса. Тя действа противовъзпалително и антибактериално, ускорява процесите назаздравяван на пъпките и възпалените участъци. Притежава бактериостатични и противогъбични свойства, както и леко дезодориращ ефект. Салициловата киселина предотвратява образуването на нови възпалителни огнища или младежки пъпки.

Успокояващ и възстановяващ серум за лице

 

Стимулира енергийния метаболизъм на клетките и скоростта на клетъчното деление в зрялата кожа. Ускорява естествената пигментация на кожата и има противовъзпалително и успокояващо действие. Серумът  прониква през външния слой на кожата:

Запазва естествената влага
Стимулира растежа на клетките и тяхната регенерация
Ускорява синтеза на липиди и протеини
Действа успокояващо при възпаления и кожни проблеми

Както сами виждате, независимо от това какъв е вашият тип кожа, има адекватни продукти, които да поддържат в здрав и красив вид вашата кожа. Серумите са с изключително силно действие тъй като са с висока концентрация на съставките и ефектът от употребата им е видим почти веднага след като се започне употреба.

За по-добър ефект, прилагайте ги в комбинация с останалите продукти, които предлагаме за перорална употреба. По този начин ще бъдете не само красиви, но и здрави!

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button