ЗАЩО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ПРОДУКТИ С ХИАЛУРОН СЛЕД 35+ ГОДИНИ

Хиалуроновата киселина е една от най-популярните съставки, която се използва в козметиката с цел грижа за кожата. Натурално съдържаща се в тялото ни, хиалуроновата киселина задържа влагата в кожата и създава усещане за плътност.

С уникалната си способност да задържа влагата (тя задържа 1000 мл. вода с всеки свой грам), хиалуроновата киселина играе важна роля за здравето на кожата. Наречена е „умна съставка”, тъй като регулира количеството на влагоабсорбация според нивото на влажност на околната среда през съответния сезон.

Знаете ли защо бебешката кожа изглежда така свежа и мека?

Това е, защото се раждат с високо ниво на хиалуронова киселина в тялото си, което поддържа кожата им гладка и пухкава. За съжаление, количеството хиалуронова киселина постепенно намалява с напредването на възрастта, карайки кожата да губи своя блясък и еластичност. Тези промени са най-забележими след 35-тата година.

Слънчевите UVB лъчи са сред елементите с най-негативно влияние върху кожата. Хиалуроновата киселина помага на кожата, като я защитава от UVB лъчите и предотвратява появата на слънчеви петна.

Въпреки че никога няма да си върнем перфектната, мека бебешка кожа, е възможно да възстановим съдържанието на хиалуронова киселина и да дадем на зрялата си кожа по-свежо и младежко излъчване.

Как?

Чрез използването на серум или овлажнител, съдържащ хиалуронова киселина. Той ще подхрани кожата ви и ще я направи по-мека, гладка и хидратирана.

Нанесена локално, хиалуроновата киселина повишава хидратацията, подобрява еластичността и спира увреждащият ефект от свободните радикали, което повишава и защитата на кожата от UV лъчите.

Филър гел за устни, неинжекционен, с хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина, за разлика от колагена, има способността да прониква и въздейства върху най-горните слоеве на кожата. Нанесена под формата на крем или серум, хиалуроновата киселина образува въздушно пропусклив слой, който прониква в дермиса, като по този начин увеличава еластичността и хидратацията на кожата. Защитният слой на кожата заключва влагата в нея, което й придава свежо, младежко излъчване.

Хиалуроновата киселина е съставката, от която има полза всеки тип кожа, дори и мазната. Вземете си серум с хиалуронова киселина и го нанасяйте самостоятелно при мазна кожа или заедно с овлажнител, ако кожата ви е суха.

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button