ЗАЩО ДА ИЗПОЛЗВАМЕ СЕРУМ С ЦВЕТНИ ЕНЗИМИ ЗА ЕКСФОЛИИРАНЕ, ОМЕКОТЯВАНЕ И ИЗГЛАЖДАНЕ НА КОЖАТА

Ензимите са вещества, които подпомагат ускоряването на химичните реакции. Тялото ни произвежда много и различни типове ензими, които улесняват процесите, случващи се в него.

Ензимите, намиращи се в кожата, помагат при преноса на хранителни вещества от кръвта към епидермиса. Някои ензими позволяват на кожата да се възползва от полезните мазнини, други помагат при възстановяването на увредения от UV лъчи колаген, а трети неутрализират разрушителните ефекти върху клетките й.

Двете основни употреби на ензимите в грижата за кожата са за ексфолиране и против възпаление на кожата.

Някои ензими са ефективни ексфолианти и щадят кожата много повече, в сравнение с методи като скраб или микродермабразио. Горният слой на кожата е съставен главно от мъртви клетки, съдържащи кератин протеин. Ензимите разрушават този кератин протеин, което води до по-гладка кожа. Други ензими (някои от тях естествено съдържащи се в кожата) изсмукват свободните радикали и защитават кожата от окисляване.

Накратко казано, ензимите защитават кожата ни от слънцето, от замърсената околна среда и дори от акне.

Серумния ензим с цветни киселини на Dermacode трайно ексфолира мъртвите клетки, изравнява тена с прецизността на цветно киселинен стимулатор, специално създаден да изчиства, омекотява и изглажда кожата.

Серумният ензим ускорява процеса на възобновяване на клетките на кожата, чрез ускоряване на химичните реакции, стимулиращи производството на нови клетки. Серумният ензим премахва мъртвите клетки, стимулира растежа на нови клетки, намалява белези, стрии, възрастови петна, малки бръчки и обезцветяване на кожата. Поради способността си да проникват в кожата, ензимите освен това почистват порите и подобряват кожната текстура. Поради свойството си да ексфолират без използването на киселини, ензимните продукти са отличен избор за всякакъв тип кожа, дори и чувствителна кожа.

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button