ЗАЩО И КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ – ЧАСТ 1

Знаете ли, че серумът за лице съдържа около десет пъти повече биологично активни съставки от крема?

Той е много по-силен и интензивен от обикновените кремове. В същото време, формулата му е много по-лека, отколкото на кремовете. Често серумът се използва и при проблемна кожа, тъй като не образува комедони.

В тази статия споделяме с вас някои факти за серумите, които ще ви помогнат да решите дали кожата ви има нужда от серум или от друг козметичен продукт . В част 2 на тази статия ще разберем и как трябва да използваме серумите за извличане на максимален ефект от активните им съставки.

Защо и как да използваме серум за лице?

1. Какво представлява серумът?

Серумът е козметичен продукт с висока концентрация на активни съставки за решение на определен проблем: борба с бръчките, пигментни петна, обезводняване. Високата степен на концентрация на активни компоненти в серума дава две преимущества: първо – бърз ефект, второ – икономичност.

Всеки серум предполага наличие и на съпътстващ крем, защото той се възприема бързо и оства в кожата усещане за незащитеност . В този случай задачата на крема е да създаде своеобразен защитен слой, който да предпази серума и кожата от изпаренията и сухотата и дискомфорта.

2. Каква е разликата между серум и крем?

Серумът е много лека текстура на концентрирани активни вещества. Кремът има по-плътна текстура, тъй като той има за цел да реши няколко задачи наведнъж – овлажнява, подхранва и защитава. Серумът решава проблема, а кремът укрепва резултата, когато и двете са от една и съща серия.

Серум за лице с хиалуронова киселина от Dermacode by I. Pandourska
3. Колко дълго може да ползваме серум?

Съществува мнение, че серумът трябва да се използва само за определен период от време, в противен случай кожата привиквала към него и ефектът се губел. Всъщност, серумът може да се използва толкова дълго, колкото кожата Ви се нуждае от него. Гледайте на серума като на катализатор и бонус към ефекта, който постигате с рутинната си грижа за лице в борбата с времето.

4. Защо серумът е толкова важен?

Ако е нужно в кратки срокове да се реши проблем на кожата – например да се подобри външния й вид, да се нормализира работата на мастните жлези, да се подмлади или овлажни, то вместо крем е целесъобразно да се използва серум. Не случайно наричат серума концентрата за красота: съдържа десет пъти повече биологично активни съставки от крема. Впрочем красотата е в това, че резултатът от нанасянето на качествен серум е видим от първия път. Кожата мигновено получава нужното количество активни вещества.

Серум за лице с морски колаген 6% от Dermacode by I. Pandourska

Надяваме се дадохме отговор на някои от въпросите по темата за употребата на серуми за лице. В част 2 на статията ще разберем колко често се използва серум, как се прилага и какви обичайно са противопоказанията.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button