ЗАЩО И КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ – ЧАСТ 2

В част 1 на нашата поредица, посветена на серумите за лице разбрахме какво представляват серумите за лице и как може да преценим дали кожата ни има нужда от серум. В днешната част 2 на серията ще разберем кога, колко често и как да нанасяме серум.

Кога да използваме серум за лице?

Серумът се използва тогава, когато кожата има нужда от него. Според някои се препоръчва само за по-зряла кожа. Но това не е точно така. Серумът трябва да се ползва тогава, когато кожата има нужда от него. Той е като енергиен прилив за кожата Ви. Сред серумите има такива, които придават на кожата нежно сияние, има такива, които я насищат с кислород, овлажнават, премахват следите от умора, усилват действието на дневния крем, помагащи в борбата с акне, избелват и стягат порите. Много холивудски знаменитости въобще не си представят живота без серум за лице.

 

Серумен филър с диналифт от DermaCode by I. Pandourska

 

 

Колко често се използва серума?

Може да използвате серум един или два пъти на ден – сутрин и/или вечер. Тук може да отбележим, че можете да използвате няколко вида серуми: сутрин, преди крема е удачно да нанесете овлажняващ серум или серум с лифтинг ефект, който повдига и оформя лицевия контур. Вечер, след почистване на лицето е препоръчително да нанасяте подхранващ кожата серум или серум с витамини, които ще се борят с признаците на стареене. Върху серума нанасяме крем със същото действие.

Как да нанасяме серума?

Правила за използване на серум са следните: Апликирайте 2-3 капки с масажиращи движения след почистване на кожата (сутрин и/или вечер). Изчакайте 10-15 минути и нанесете крема.

Променяйте използвания серум веднъж на 3- 6 месеца.

 

Серум с морски колаген 6% от DermaCode by I. Pandourska

 

Какви са противопоказанията за използване на серум?

  • Ако имате хипер реактивна кожа – при нанасяне на серума е възможна поява на обрив или зачервяване.
  • Не се препоръчва използването на анти-ейдж серуми до 30- 35 г.
  • Не се препоръчва използването на серуми по време на бременност
  • Използването на серуми да става с особено внимание при кожа с розацея и папиломи.
Професионалните серуми за лице за домашна грижа на DermaCode by I. Pandourska използват само натурални продукти и са изключително ефективни за борба със стареенето на кожата, с петната, за пълна хидратация на кожата и стимулиране на енергийния метаболизъм на клетките, в домашни условия.
© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button