Защо се нуждаете от серум за лице?

В тази статия ще се спрем на серума за лице, защо е важен, защо се нуждаете от серум за лице, какво представлява и за какво служи. Измиващ гел, овлажнител, скраб – функциите на тези популярни продукти са много ясни. Ситуацията е по-сложна със серумите за лице: мнозина все още не знаят защо са необходими, за какво са полезни и как да ги използват правилно. Междувременно серумът за лице може да донесе огромни ползи и да изведе ежедневната грижа на ново ниво.

Как серумът се различава от крема и защо всички имаме нужда от него, ще обсъдим в тази статия.

Защо се нуждаете от серум за лице?

Защо се нуждаете от серум за лице?

Kакво е серум за лице?

Серумът за лице е продукт, който съдържа повишена концентрация на активни съставки: киселини, витамини, антиоксиданти. Неговите молекули са в състояние да проникнат в по-дълбоките слоеве на кожата. Подобряване на ефективността на други продукти за грижа за кожата и решаване на локални проблеми, от суха кожа до загуба на еластичност – това е, за което е серумът за лице и което го прави задължителен в ежедневната грижа.

Поради повишеното съдържание на активни вещества, дори малка доза серум може да бъде много ефективна. Средно един крем съдържа около 10% активни съставки, в случай на серум тази цифра може да надхвърли 70%. На пазара има много видове серуми, които изпълняват различни функции, от овлажняване до изсветляване на кожата.

Серумът за лице се предлага и под други имена, например серум, серум, концентрат, бустер, еликсир, емулсия.

Какви са характеристиките на серумите за лице?

Консистенцията на серума може да бъде всякаква – гел, мазна, кремообразна, под формата на течност. Но най-често серумите са течни и прозрачни, напомнящи капки за очи. Продуктът се предлага в бутилки с малък обем с дозатор с помпа или пипета; форматът на ампули и спрей също е популярен. Серумите са предназначени за ежедневна, най-често дълготрайна грижа, но е важно да знаете кога да нанесете серум за лице и как да го направите правилно. Отговор: веднага след измиване.

За какво е серумът за лице?

Серумите са предназначени да действат върху определени участъци от кожата и да се борят с различни несъвършенства. Дехидратация, тъпота, бръчки, пъпки, повишено омазняване – тези продукти решават цял набор от проблеми (разбира се, ако знаете как да нанесете серум за лице според науката). Често срещани компоненти в серумите са витамини А, С и Е, ретинол, хиалуронова киселина.

По какво серума е различен от крема?

Серумът и кремът могат да имат подобен състав и свойства. Въпреки това, серумите се абсорбират по-лесно и действат на нивото на по-дълбоките слоеве на епидермиса, където овлажнителят просто не може да достигне. Освен това серумите са на водна основа, докато овлажнителите са на маслена или кремообразна основа.

Може би основният недостатък на серума е, че е по-скъп от крема. Но има плюс: изразходва се по-икономично.

© Copyright - 2019. All Rights Reserved Dermacodebg
Call Now Button